Foodfestival TREK in Den Haag

Hotspots & Reviews door nadine FG

De eerste winterjassen hebben hun weg uit de kast weten te vinden en de wintertijd is ingegaan. Werkelijk niets doet ons nog herinneren aan de zomerse taferelen die zich slechts een paar weken geleden nog afspeelde op de vele Food Festivals. De Food Festivals waar ik mij kostelijk heb vermaakt terwijl ik mijzelf licht liet bruinen aan een knap zonnetje en te goed deed aan culinaire hoogstandjes onder het genot van het aantal glazen wijn waar ik op dat moment zin in had. TREK was zo'n zomers hoogtepunt waar ik jullie graag nog even mee naar terug neem. Want het is nooit te vroeg om te fantaseren over de zomer en alvast culinaire hotspots aan je lijstje toe te voegen voor volgend jaar. 

Inhoudsopgave

Het Westbroekpark

TREK deed in september Den Haag aan met de vele foodtrucks in verschillende soorten en maten. Door de jaren en seizoenen heen heb ik al een flink aantal Food Truck festivals bezocht, maar deze locatie heeft vooralsnog mijn voorkeur. De opzet op een groot grasveld is onwijs gezellig en overzichtelijk. Dat tweede vind ik niet geheel onbelangrijk in het oriënterende proces voor het zorgvuldig uitkienen van de beste maaltijd keuze. De Food Trucks staan in een grote kring opgesteld, het is zeg maar alsof je op een Oer Hollandse verjaardag bent beland. In het midden van de kring is voldoende ruimte om neer te strijken. En het weer laat zich op dit feestje ook van zijn beste kant zien!

Let's start!

Oké, de eerste voet is gezet op het gras van TREK en de oriënterende fase kan beginnen waarbij een eerste blik op het veld vol Trucks wordt geworpen. Met een wijntje lopen wij eerst even langs alle tentjes, zodat later een weloverwogen keuze gemaakt kan worden. Want de keuze is reuze en mijn ogen altijd groter dan mijn maag. Dus strategisch eten is noodzakelijk. De mannen van Saté Man zijn aanwezig en ik ben fan. Deze saté babi is perfect! Mals, zoet, pittig, zuur en geserveerd met een glimlach en een grapje.

Sate Man

Festival Food

Burgers zijn hét festival voer! Puzzles Foodtruck heeft mij verrast met een burger die net even anders is dan andere burgers. Het is er één van Quinoa met verse rauwkost en een saus om je vingers bij af te likken. Dit zijn de burgers waar je zelfs échte carnivoren mee kan bekoren. Net als met de wrap uit deze keuken met falafel. Heerlijk!

Quinoa Burger

 

Falafel

Vis

Als er ergens sushi te krijgen is, ben ik van de partij. Meneer Temaki is zeer geliefd is de Foodhallen en deze handroll bewees waarom. Gewoon lekker! Verse zalm, perfect gekookte rijst, gemakkelijk te verorberen en nog ruimte voor een glas wijn in je andere hand. En tenslotte nog een mooi plaatje van de vers gebakken makrelen die mooi en lekker lagen te zijn op de grill toen ik dit kiekje van ze trok.

Meneer Temaki

Makreel

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van de culinaire traktaties op TREK. Ook de churros moeten een vermelding krijgen en de vele andere burgers die te krijgen waren. Volgend jaar zijn er ongetwijfeld weer ontelbaar veel Food Truck Festivals die onze zomer net een beetje leuker maken, maar onthoudt deze sowieso. TREK is een topper!