Hotspot: Charlie's Kitchen Rotterdam

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Ok, ik ben dus echt al een ontelbaar aantal keer bij Charlie's Kitchen geweest, toen het nog op de Coolsingel zat en ook hier op de Herenplaats. Het is echt één van mijn favo plekjes in Rotterdam en toch heb ik er nog niet eerder over geschreven. Huh, hoe dan? Dus deze keer liet ik mij volledig in de watten leggen door de lieftallige zusters Charlotte en Florence Damen en ging ik op zaterdagmiddag bij de dames lunchen.

Na een avondje stappen, besluiten mijn ex collega (but still Fit Girl ;) ) Andrea en ik vroeg uit de veren te gaan en het van deze zonnige zaterdagmiddag te nemen. En om ook nog eens onze cardio game up and running te houden, gaan we heerlijk vanaf de Meent naar de Euromast wandelen. Onderweg stuiten we op een rommelmarkt (I love me some vintage) en ik tik een zwarte bontjas op de kop en Andrea scoort een aantal borden, why not? Dat kunnen we best mee dragen :)
Vintage jas

Onze Texas girl Andrea is in de vier jaar dat ze in Nederland woont nog nooit op de Euromast geweest dus dat doen we ook gewoon even. Wat een heerlijke invulling van de dag! We hebben ondertussen de halve marathon gelopen en zijn uitgehongerd, dus op naar Charlie's Kitchen!

Zodra we binnenstappen, dringt de geur van koffie en warme broodjes de neusgaten binnen, hmm... Kom maar op met dat eten! Dit is niet de eerste keer dat ik hier kom, maar de ruimte blijft me verbazen. Elke keer weer ontdek ik een nieuw hoekje in deze huiskamer setting. De bank is mijn favoriet, maar deze keer kies ik om fatsoenlijk van een tafel te eten, zodat ik de tent niet verlaat met de helft van de lunch nog op mijn t-shirt. Ja, ik heb soms wel eens moeite om eten van het bord naar mijn mond te dirigeren. ;)

DSC_1031
We hebben ons genesteld en ik heb zin in een latte (mijn verslaving sinds twee maanden) en Andrea wijst me erop dat ze hier ook een matcha latte hebben, dat wist ik niet. Nog beter! Zo leer je weer eens wat. Een mooi plaatje en ik krijg er een opkikker van! Probeer ook zeker de cappuccino, deze is namelijk benoemd tot een van de beste van het land.

matcha latte

Charlotte, oftewel Charlie, vraagt waar we zin in hebben, maar zoals altijd laat ik me graag verassen. We krijgen een van de signature sandwiches: de Hot Sailor. Mocht het nou net zo zijn dat ik deze nog niet heb uitgeprobeerd. De geroosterde sandwich is rijkelijk belegd met pindakaas, chili en komkommer, een gekke combo zou je zeggen maar verrassend lekker! Ga ik thuis ook eens proberen. De açaí bowl ziet er heeel mooi uit, ik wil hem eigenlijk niet opeten! Het smaakt ook nog eens hemels. Je krijgt er echt een boost van. Voorheen heb ik alleen de broodjes en de salades uitgeprobeerd, maar dit is zeker een aanrader!

acai bowl en hot sailor sandwich

Nadat we uitgegeten zijn, vraagt Andrea of ik het toilet wel eens heb gezien. Uhm, pardon? Ze staat erop dat ik even ga kijken. Oke, ik moest toch plassen dus dat doen we dan ook maar even. Zodra ik het licht aan doe, begrijp ik het. Hoe weet zij dit allemaal? De disco bal die aan het plafond hangt, zorgt voor een een hele gezellige funky vibe. En dat op het toilet, heel tof!

Dus ben je in Roffa? Check dan mijn favo hotspot! Charlotte en Florence zullen je zeker niet teleurstellen. En ik ben er vast ook wel te vinden. Oh ja en als je er dan toch bent, probeer ook de Juicy Lucy en de Babaganoush, die zijn ook heeeel lekker! Eigenlijk gewoon alles. Ok, doei.