Nathalie's 3 favoriete ontbijtjes voor onderweg

Ontbijt door nathalie

Als je me vraagt om mijn favoriete maaltijd dan roep ik zonder twijfel het ontbijt! Ik neem hier het liefst heerlijk de tijd voor. Een uitgebreid ontbijt, grote kop groene thee en YouTube video’s zijn voor mij dé drie ingrediënten voor een perfect begin van de ochtend. Helaas gaat dit niet helemaal samen met mijn nieuwe sportritme. Als mijn wekker om 6:10 uur gaat ben ik met 20 minuten weg, zodat ik om stipt 7:00 uur in de sportschool kan staan. Ontbijten doe ik dan later op kantoor. Dit vereist 's avonds enige voorbereiding. Ik probeerde de afgelopen weken heel wat makkelijke ontbijtjes voor onderweg en deel mijn favorieten nu graag met jou!

De belangrijkste voorwaarde aan een ontbijtje voor onderweg is voor mij dat het makkelijk de avond van te voren klaar te maken is, zodat ik mijn mealprep bakje de volgende ochtend zo in mijn tas kan stoppen. Natuurlijk moet het ontbijtje ook gezond en (niet onbelangrijk) lekker zijn!

1. Mugcake

Met stipt op nummer één staat voor mij de mugcake. Mix alle ingrediënten in een bakje, stop dit 1,5 minuut in de magnetron, wat yoghurt eroverheen en de volgende ochtend is het smullen. Super makkelijk!

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 20 gram boekweitmeel
  • 20 gram eiwitpoeder (Chocolate Caramel Milkshake is mijn favoriet)
  • 100 ml magere yoghurt

2. Chocolademousse

Chocolademousse is alsof je een toetje eet als ontbijt. Door de avocado heerlijk romig! Ik voeg vaak wat kwark toe aan het geheel voor meer volume en extra eiwitten. Mix alle ingrediënten met een staafmixer tot een glad geheel.

Ingrediënten:

3. Chiapudding

Chia is super gezond en zorgt lang voor een verzadigd gevoel. Meng alle ingrediënten de avond van te voren in een bakje en na een nachtje in de koelkast heb je een heerlijke pudding.

Ingrediënten:

Natuurlijk kan je aan alle bovenstaande basisrecepten nog fruit of lekkere toppings toevoegen. Het resultaat komt misschien niet erg fotogeniek uit je tas, maar de smaak is er niet minder om!

Zelf neem ik vaak een plak bananenbrood, punt worteltaart, eimuffin of een andere gezonde snack voordat ik ga sporten. Na het sporten eet ik op kantoor één van bovenstaande ontbijtjes. De ontbijtjes zijn dan ook iets lichter, maar samen vormt dit een prima ontbijt.

Wat is jouw favoriete snelle ontbijt voor onderweg? Heb je nog tips? Ik vind het leuk om nieuwe ontbijtjes uit te proberen en zie je tips dus graag in de comments!