Een paar weken geleden kreeg ik van mijn BFFF een heel lekker en gezond recept voor bananenbrood. Precies wat ik zocht! Soms heb je genoeg aan een appel of een handje ongezouten nootjes, maar op sommige momenten heb je echt wat meer nodig om je honger naar suiker te stillen. 


728x90 shop GIF banner

Omdat je hem zelf maakt en je alleen gezonde ingrediënten gebruikt, is dit een veel beter alternatief dan mueslierepen die je koopt in de supermarkt. Deze zogenaamd gezonde repen bevatten namelijk veel meer suiker dan je denkt. Dit bananenbrood kun je in het weekend maken zodat je een gezonde snack hebt voor de hele week. Voor mij is dit de beste uitvinding ever! En wat ik het leukst vind: je kunt zoveel variëren als dat je zelf wilt.

Wil je meer eiwitten binnenkrijgen? Voeg dan 1 schepje proteïne poeder toe aan dit recept. Let er dan wel op dat je mengsel niet te dik is, anders wordt je bananenbrood te droog. Voeg eventueel wat extra water toe. Onze all time favorite proteïne poeders zijn die van FITSHE. Alle producten van FITSHE zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, bevatten extra magnesium en zijn vegetarisch! Daarnaast hebben ze ook een vegan variant.

Ingrediënten

 • 3 rijpe bananen
 • 150 gram amandelmeel
 • 3 eieren
 • 1,5 theelepel baksoda of 3 theelepels bakpoeder

Om het brood zoeter te maken kun je ontpitte dadels toevoegen, maar zelf vind ik het lekker met bosbessen en/of frambozen. De laatste keer heb ik er 75 gram walnootstukjes doorheen gedaan, maar als je een echte chocoholic bent kun je er 50 gram pure chocola (80% cacao) en 30 gram kokosvlokken in doen in plaats van fruit. Als je de cake meer stevigheid wilt geven, kun je 50 gram havermout toevoegen.

Bereidingswijze

 1. Verwarm je oven voor op 175 graden
 2. Pureer de bananen met een mixer of blender tot ze zacht zijn (als je dadels gebruikt, voeg deze dan ook toe)
 3. Klop de eieren los in een schaal en voeg een klein beetje zout toe
 4. Mix de bananenpuree met de eieren
 5. Voeg het amandelmeel toe en roer het fruit of de noten er doorheen
 6. Giet het beslag in een cakevorm

Zet hem in de oven en wacht zoetjes 45 minuten tot deze heerlijkheid klaar is. Geniet van je heerlijke bananenbrood en vergeet mij niet te zeggen wat je ervan vindt! Heb je zelf nog heerlijke recepten? Deel ze dan zeker met mij! Geniet ervan!

 

Recommended Posts

8 Comments

 1. Dat ziet er lekker uit ! Ik heb de variant met rood fruit én walnoot gemaakt ! Staat nu af te koelen … nog even geduld voordat ik het resultaat kan proeven 😉

  Thanks voor de inspiratie !

 2. ziet er heerlijk uit ga ik vandaag nog uitproberen met een eigen toets ……… jammie

 3. Zou je dit ook kunnen maken met speltmeel?

  • HI Maxime,

   Ik denk dat dat wel kan hoor! Ik zou het gewoon proberen. Trial en error 😉 Ik ben benieuwd naar het resultaat! Succes met bakken chica!

  • Heb hem net met speltmeel gemaakt, is een groot succes!

 4. Ik dit straks maken, maar hoeveel plakken moet ik er ongeveer uithalen? 🙂

 5. Ik denk dat je uit 1 cake 12 plakken haalt (volgens de fitgirlcode guide)


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *