Hotspot Noah Rotterdam: de beste cocktailbar van Nederland

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Toen ik nog een schattig puberend meisje was, was ik ieder weekend in de Oude Haven te vinden. Wat een tijden waren dat, mijn lol kon niet op. Vervolgens kwam ik er - BAM - 5 jaar niet meer (dunno why) totdat ik deze zomer naar de Oude Haven verhuisde en hoorde dat Noah, één van de beste cocktailbars van Nederland, pal naast mijn huis zit. Gotta check that out!

Mijn date voor vandaag is Shellster oftewel Shelley, en we nemen achterin plaats aan een tafeltje. Herinneringen uit een ver Elit verleden spoken door mijn hoofd. Ik heb hier wel wat wilde avonden meegemaakt. Maar Elit is niet meer. Noah is er voor in de plaats gekomen. Helemaal vernieuwd en hipper dan hip. Dat vind ik tenminste. Bij binnenkomst trekt het rode licht gelijk mijn aandacht. De ruimte wekt een romantische indruk en de rode roos op tafel maakt het helemaal af. Echt super leuk om hier met je date of lover heen te gaan, maar voor de single ladies onder ons, een Shelley wil do! Just kidding ;)

noah1

Er wordt gevraagd of we een cocktail willen? Dat hoef je ons niet twee keer te vragen! Wij Fit Girls houden zo af en toe ook wel van een drankje. Shelley krijgt de signature cocktail Noah’s rum punch met rum, ananas, grapefruit, passievrucht, jus d’orange, Blue Curacao en limoensap. Mij wordt een healthy cocktail aangeboden, super chill, want ik ben bezig met het StrongFit programma en probeer zo min mogelijk te snoepen. Hier zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Mijn cocktail bevat gin, likeur, rabarber (yum), honing, citroensap, eiwit en tonic. Ik heb heb hem bekroond tot de Fit Girl cocktail. Dus ga je binnenkort naar Noah en wil jij ook genieten van een gezonde cocktail vraag dan naar de Fit Girl en dan flanst de geliefde barman Erikson deze wel even voor je in elkaar. Helaas was het licht niet ideaal om foto's van de cocktails te maken, maar trust me als ik zeg dat deze overheerlijk waren! Noah heeft niet voor niets de Gouden Strik ontvangen voor Beste Cocktailbar van Nederland. Toch heb ik voor wat extra overredingskracht een aantal sappige cocktails van hun Facebook-pagina geplukt.

noah rotterdam noah rotterdam

Zodra we onze cocktails op hebben wordt onze voorgerecht geserveerd: een carpaccio van bospaddenstoelen en parmezaan geserveerd. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat dit bestond, maar het smaakt ontzettend lekker en gezond! Het gerecht daarna is een salade van geitenkaas, kip, walnoten en pecannoten. Ik ben dol op geitenkaas vooral als die lekker zacht en gesmolten is, en dat is het geval, dus ik ben blij! Jam. En de kipstukjes smaken ook lekker mals. Love me some protein! Vervolgens krijgen we een heerlijke pompoensoep met gefrituurde wortel. Mimimi, ik ben echt even in food heaven. Het smaakt heel romig en glijdt over mijn tong heen. Tegelijkertijd proef ik stukjes knapperige wortel in de soep, yumm! Hoe maak je dit?

De foto's zien er helaas uit alsof ik me in een bordeel bevind. Jammer want het eten zag er zo mooi uit. Maar, geloof me dit doet in real life niet af aan de smaak en kwaliteit van het eten. Jullie zullen me dus gewoon op mijn woord moeten geloven ;)

Noah Rotterdam

Het volgende gerecht staat alweer voor onze neus. Burger en hotdog sliders. Dit zijn mini hamburgers en hotdogs, zo schattig! En mega, lekker! We worden echt verwend. Er zit precies genoeg tijd tussen de gerechten door zodat ik lekker van mijn cocktail kan nippen en gezellig met Shell kan bijkletsen. Een tijdje later arriveert het hoofdgerecht. Krijgen we nog meer ja? Het hoofdgerecht bestaat uit risotto met peper en truffel. Ik ben echt op-en top-risotto fan. Het lijkt wel alsof ze hier even al mijn favoriete maaltijden in elkaar flansen. Zelf maak ik het nooit omdat ik bang ben dat ik het verpest en mijn eten smaakt sowieso altijd lekkerder als een ander het klaarmaakt. ;)

Ik wil heel graag blijven hangen voor nog een cocktail, het is immers donderdagavond, maar ik heb helaas een andere afspraak. Damnn, balen man. Gelukkig woon ik hier twee meter vandaan dus volgende keer ga ik rollend naar huis, dat staat!

Dusss.. ben je in de Oude Haven maak dan zeker een stop bij Noah voor een hapje en een drankje. En ook leuk om te weten: sinds kort organiseert Noah op maandagen Sorry Schat 'T LOOPUYT HORECA AVOND waar je kunt genieten van lekkere foute plaatjes en natuurlijk heerlijke Loopuyt GT's uit Schiedam. Waar wacht je nog op?

Noah Rotterdam