5 x gezonde lunchspots in Amsterdam

Hotspots & Reviews door roos-aduagyei

Als ik een geldboom had zou ik íedere dag buiten de deur gaan lunchen. Ik vind het zo leuk om dingen uit te proberen die ik zelf niet zo snel zou maken. Ik heb geluk dat ik in Amsterdam woon want daar stikt het van de leuke lunchtentjes. Vandaag deel ik mijn 5 healthy favorieten met jullie! Dus mocht je binnenkort een dagje Amsterdam doen, pak dit lijstje er dan zeker even bij.

gezonde lunchspots in Amsterdam

YAY Health Café Amsterdam

Bij het YAY Health Café kun je terecht voor allerlei gezonde en pure maaltijden. Voor deze gerechten gebruiken ze vooral veel kiemen, noten, fruit en groentes. Op de menukaart kon ik me bij niets voorstellen hoe het eruit zou zien en dat maakte me enthousiast. De 'Rainbow Wraps' zijn tot nu toe mijn favoriet. Dit zijn wraps gevuld met groenten die worden geserveerd met een heerlijk sausje erbij. Megagezond, een lust voor het oog en ook nog eens betaalbaar. Hier kun je een uitgebreide review lezen van deze leuke tent.

gezonde lunchspots in Amsterdam

Filter

Ben je op zoek naar een fijne plek om te werken? Dan ben je hier bij het juiste adres. Filter heeft heel veel prettige werkplekjes maar je kunt er ook wegzakken in een van de prachtige vintage bankjes. Wat mij altijd het eerste opvalt zijn de heerlijke verse gebakjes op de toonbank. Deze worden dagelijks vers gemaakt dus je weet nooit wat je kunt verwachten. Toen ik er laatst was, kwam er net een verse carrot cake uit de oven. YUM! Ze verkopen zowel gezond als minder gezond gebak. Daarnaast kun je er ook terecht voor lekkere broodjes, soepjes en leuke handgemaakte cadeautjes.

gezonde lunchspots in Amsterdam

Yoghurt Barn

Voor het perfecte ontbijtje is de Yoghurt Barn the place to be. Ze verkopen alle soorten yoghurt, zowel voor vegans als voor niet-vegans. Daarbij hebben ze de lekkerste toppings zoals fruit, noten als jam. Alles bij de Yoghurt Barn is biologisch; yoghurt, sapjes en snacks. Wanneer je hier vóór 12:00 aanschuift kun je een speciale Barn Breakfast bestellen voor €6,75. Je krijgt dan een zelf samengestelde bak yoghurt, koffie of thee en een lekker broodje. Het filiaal dat ik heb bezocht is in de Pijp, maar inmiddels kun je hem ook op een hoop andere locaties vinden, waaronder Amsterdam Centraal!

gezonde lunchspots in Amsterdam

Dr Blend

Bij Dr Blend maken ze de lekkerste sapjes, smoothies, wraps, broodjes en nog veel meer. Deze hotspot zit heel dicht bij Amsterdam Centraal, dus je kunt direct aanschuiven wanneer je de trein uitkomt. De menukaart is heel uitgebreid, hij staat vol met heerlijke lunchgerechten. Alles is volledig biologisch en vers en wordt ter plekke bereid. En mocht je geen tijd hebben om er te zitten, je kunt ook een smoothie to-go halen!

gezonde lunchspots in Amsterdam

Lite/Dark

Deze hotspot is uitermate geschikt voor mensen die gezond willen eten, maar ook willen dat het heel lekker is. Yep, that's me! Het filiaal dat ik voor Fitgirlcode bezocht is niet heel groot, maar die bij de Zeedijk is dat wel. Maa wanneer je alleen of met z'n tweeën bent kun je hier prima zitten voor een lekkere, healthy shake. Zoals de naam al zegt, houdt deze tent zich heel erg bezig met contrast in het eten. Het is edgy maar ook clean en zowel licht als zwaar. Ben jij dol op hele donkere chocolade? Dan móet je echt even langs bij deze hotspot. Ze verkopen namelijk allerlei verschillende soorten.

Wat is jouw favoriete lunch hotspot in Amsterdam?