Hotspot: Burgerclub Rotterdam

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Ik verslind burgers met gemak en denk dat ik bijna wel elke burger in Rotterdam heb gehad.  Alleen de Dutch Weed burger stond nog op mijn verlanglijstje. Toen ik hoorde dat de Burgerclub deze op de kaart heeft staan, kon mijn geluk niet op! Deze burgers moest en zou ik proberen en dat deed ik samen met Anna en Kaneesha!

Het is een regenachtige avond, zo één dat je lekker warm onder de dekens wilt kruipen. Ik kom direct van kantoor en heb honger als een paard dus kan niet wachten om een heerlijk burgertje soldaat te maken. Het is nog vroeg en dus rustig maar dat maakt ons helemaal niet uit! Een glaasje wijn erbij en de toon is gezet. Nu nog een burger en ik ben blij.

Burger

The Dutch Weed Burger

Ik hoef geen keuze te maken. Ik ben hier maar voor een ding: The Dutch Weed Burger. Nu zullen jullie wel denken watt??? Een burger van wiet? Nope, ik moet jullie teleurstellen. Deze burger is 100% plantaardig met zeewier als smaakmaker en is dus vegetarisch en veganistisch. De burger ziet er zo mooi uit dat je 'm bijna niet wilt opeten. De bun is heldergroen van kleur en door chlorella (groen alg) die erin zit. En je krijgt er ook nog eens een heerlijke weedsaus overheen die lekker pittig en romig is, verrijkt met Hollandse Zeesla. Ook neem ik frietjes met wasabi mayonaise om helemaal in de groene sferen te blijven. Ik denk dat ik in tijden niet zoiets lekkers heb gegeten als deze weed burger, yumm!! Heel zacht en romig van smaak. Het broodje en de burger worden ook een soort van een geheel als je hem eet. Een feestje in mijn mond! Ben super verdrietig dat die op is, maar wat was het genieten. Wat houd ik toch van eten!

IMG_1758

Gemasseerde koeien en Spaanse varkens

Voor de andere twee dames is het wat lastiger kiezen, omdat alles op het menu er gewoon fantastisch uitziet. Kaneesha besluit daarom voor de sliders te gaan. Ze krijgt een proeverij van drie mini burgers waaronder MRJI, Iberico en Wagyu vlees. MRIJ is het vlees van de slager zoals wij het kennen en is afkomstig uit de Maas, Rijn en Ijssel. Het Iberico varken komt uit Spanje en verschilt heel erg van het Europese blanke varken. Ikzelf ben niet heel erg fan van varken, maar deze bevalt me wel goed! Wagyu is Japans rundervlees en heel speciaal. Volgens Japanse traditie werd deze koe namelijk gevoederd en gemasseerd op klassieke muziek. Heel chique en het smaakt ook malser dan het MRIJ vlees.

Na lang wikken en wegen maakt ook Anna een keuze. Ze gaat voor de Greek burger met gecarameliseerde ui, zongedroogde tomaat, geitenkaas, gegrilde aubergine en tzatziki saus. Het is een burger met allerlei gezonde toppings, ideaal voor ons Fit Girls ;) Natuurlijk neem ik een hapje en hij is echt om je vingers bij af te likken, maar die van mij blijft toch het lekkerst!

burgers1

The Dutch Weed Burger kan ik nu ook eindelijk van m'n lijst afstrepen. Echt een aanrader. Het klinkt misschien vreemd, maar trust me je krijgt er geen spijt van! En de Burgerclub is één van de enige plekken in Rotterdam waar je deze burger kunt halen. Dus hup, stap op je fiets en race naar de Nieuwe Binnenweg want deze wil je niet missen!