Makkelijk healthy granola recept

Food & Recipes door shelley

Ontbijt moet voor mij niet te veel hassle zijn, ik ben echt een easy-breakfast-kind-of-gal. 's Morgens vroeg boekweitpannenkoeken bakken met allerlei vrolijke healthy toppings erop zodat hij helemaal Insta-proof is? Mij niet gezien. Ik heb eigenlijk altijd twee ontbijtstijlen, en die wissel ik maar om de paar maanden af. Voor je het je afvraagt - nee, dat vind ik niet saai. Of ik eet havermout met appel of banaan erin, of ik eet Griekse yoghurt met peer en honing. Lekker makkelijk! Maar hoera, ik heb een derde optie ontdekt, en het is zowel makkelijk als healthy als heel erg lekker. Without further ado: een makkelijk healthy granola recept voor de andere lazy Fit Girls onder ons. 

Nu wil ik ook niet om de 3 dagen een nieuwe batch in elkaar moeten gaan flansen, dus heb ik echt een motherload aan granola gemaakt. Hoe lang je ermee doet is natuurlijk afhankelijk van hoe veel je elke ochtend ervan gebruikt en óf je het elke ochtend gebruikt. Dit is wel een goede bak vol, en ik schat dat ik hier met twee personen minimaal een week mee doe, maar waarschijnlijk nog langer dan dat. Yay!

Ingrediënten:

 • 225g havermout
 • 50g walnoten
 • 50g pecannoten
 • 50g zaden- en pittenmix (ik gebruikte die van de Jumbo, maar dit is een mooi alternatief)
 • 6 el kokosolie
 • 6 el honing
 • Cacao nibs
 • Pure chocola (ik gebruik cacao buttons van MyProtein)
 • Kokosrasp

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
 2. Doe alle droge ingrediënten (dus alles behalve de kokosolie en honing) in een grote kom bij elkaar. Bij de cacao nibs, pure chocola en kokosrasp heb ik geen hoeveelheden gezet, dit kun je zelf bepalen hoe veel je van elk erin wilt. Natuurlijk kun je ook altijd extra ingrediënten toevoegen zoals gedroogd fruit.
 3. Smelt in een pannetje de kokosolie en meng dit met de honing. Laat het niet te lang op het vuur staan, want honing kan snel aanbranden. Gewoon even goed mengen en klaar is kees.
 4. Doe nu het kokosolie-honing mengsel bij de droge ingrediënten in de kom en roer het geheel goed door. Zorg ervoor dat alles is bedekt met het mengsel, hierdoor wordt je granola knapperig! Anders heb je gewoon gebakken havermout uit de oven ;)
 5. Leg de granola gespreid op een bakplaat met bakpapier. Als je een kleine oven hebt zoals ik, kan het zijn dat je het in meerdere batches moet bakken. Ik heb het in drie keer moeten doen. No worries!
 6. Doe de granola ongeveer 10-15 minuten in de oven. Blijf er echt bij, want het kan heel snel gaan. Persoonlijk vind ik dat het per oven ontzettend kan verschillen, dus het kan bij jou zomaar sneller of langzamer gaan. Wanneer de granola mooi bruin kleurt, is hij klaar.
 7. Doe je gebakken granola in een luchtdicht bakje om te bewaren.

Voilá, dat was het al! Je bent er één keer een half uurtje aan kwijt, maar dan heb je dus ontbijt voor een hele tijd. 's Morgens lekker door de yoghurt of kwark gooien en je bent helemaal Fit Girl-proof aan je dag begonnen! Als je nog tips hebt voor andere ingrediënten, let me know in de comments hieronder! Ik eet dit ontbijt waarschijnlijk nog maanden dus ik zal nog heel wat batches bakken, en ideeën zijn altijd welkom ;) Waar ontbijt jij mee?