RECEPT: heerlijk romige pompoensoep
Oktober is begonnen en dat betekent dat de pompoenen je om de oren vliegen. Het is dan ook een heerlijk ingrediënt en daarbij ook nog eens hartstikke gezond. Een goede reden dus om hier een lekker gerechtje mee te maken. Nog geen idee wat jij vanavond wilt eten? Ga dan voor deze heerlijke pompoensoep.
Pompoensoep
Van Pumpkin Spiced lattes tot pompoenschotels: je kan deze groente overal wel voor gebruiken. Het geeft niet alleen een verrassend lekkere smaak aan je maaltijd, maar zorgt ook nog eens voor het ultieme herfstgevoel. En wat is nou lekkerder dan ’s avonds even lekker opwarmen met een kommetje soep?
Wat heb je nodig?
- 400 gram pompoen (in stukken)
- 700 ml water
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook.
- 2 trostomaten
- 100 ml room
- 1 blokje groentebouillon
Zo maak je de pompoensoep
- Zet een soeppan op het vuur en verhit wat olie. Snipper ondertussen de ui maak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook vervolgens 2 minuten in de pan.
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de pompoen toe aan de pan. Bak zo’n 3 minuten en voeg dan het water eraan toe.
- Voeg vervolgens de bouillon toe en laat zo’n 20 minuten koken.
- Pak een staafmixer en mix alle ingrediënten tot een dikke soep. Als laatste voeg je de room toe en mix je het tot een glad geheel.
- Laat nog 2 minuutjes op het vuur staan en je bent klaar.