Recept: Rijstepap ontbijt

Ontbijt door nathalie

Een restje rijst over van het avondeten? Yes! Maak dan eens een heerlijke en gezonde rijstepap als ontbijt. Smullen! Een heerlijk ontbijtje om een koude winterdag mee te beginnen.

Vroeger als meisje at ik thuis vaak rijstepap als toetje na het avondeten. Waarom zou ik hier geen gezond ontbijtje van kunnen maken? Ik dook de keuken in met een restje rijst en wat passende ingrediënten en maakte een gezonde rijstepap.

Gezonde rijstepap ontbijt

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de rijst samen met de melk, lijnzaad en de Proteïne poeder (het lekkerst met de smaak vanille) in een pannetje en breng het geheel aan de kook.
  3. Laat de rijstepap op een zacht vuurtje voor ongeveer 5 à 10 minuten sudderen tot de rijst de melk heeft opgenomen en er een dikke pap is ontstaan.
  4. Schep de rijstepap in een schaaltje en maak het geheel af met een handje rozijnen en (flink) wat kaneelpoeder.

Ook erg lekker met een scheutje Walden Farms Caramel Syrup, een handje gedroogde cranberries of kook eens een appeltje mee.

Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete ontbijt op deze koude winterdagen? Ik ben erg benieuwd wat je van dit rijstepap recept vindt! Laat het me weten in een comment of via Instagram @Nathalie2605.