Couscoussalade met kipfilet, kikkererwten en abrikoos

Lunch door nathalie

Deze gezonde couscoussalade met kipfilet, kikkererwten en abrikoos is super makkelijk en snel te bereiden en daarom al jarenlang één van mijn favoriete recepten. De couscoussalade is multi-inzetbaar. Lekker als warme avondmaaltijd, maar ook als koude lunch.

Het recept is voor drie porties. Mijn advies? Vul eerst je lunchbakje voor morgen en schep dan pas je bord vol, want voor je het weet is de pan weer leeg!

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 200 gram kipfilet
  • Blikje kikkererwten (a 400 gram)
  • Gedroogde abrikozen
  • Gember
  • Ui
  • 200 gram couscous
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 200 ml water
  • 1 kippenbouillon blokje
  • Munt
  • Koriander

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui. Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui in 1 a 2 minuten.
  2. Snijd de kipfilet en bak deze in 7 a 10 minuten omscheppend mee tot de ui en kipfilet lichtbruin zijn.
  3. Snijd de gember(bolletjes) fijn en bak deze mee.
  4. Snijd vervolgens de gedroogde abrikozen en doe deze samen met de kikkererwten en couscous bij de kipfilet.
  5. Schenk de sinaasappelsap en kippenbouillon hierbij en laat dit met het deksel op de pan op laag vuur 5 minuten zachtjes koken tot de couscous de bouillon opgenomen heeft.
  6. Maak de couscous los met een vork en bestrooi met munt en koriander.

Eet smakelijk!

couscoussalade