5 easy peasy lunchrecepten

Lunch door fitgirlcode

Ik wil mezelf iedere dag blij maken met een lekker lunch. Daarom duik ik 's avonds, voordat ik ga genieten van mijn late night snack, altijd de keuken in voor de nodige voorbereidingen. Vandaag deel ik 5 easy peasy lunchrecepten, zodat jij ook kunt genieten tijdens je dagelijkse lunchmomentje.

Mealprepping, yes or no?

Ik krijg regelmatig de vraag of ik aan mealprepping doe. Het antwoord daarop is nee, en dat is niet omdat ik niet elke dag hetzelfde kan eten. Want zoals sommige van jullie misschien wel op mijn Instagram gezien hebben, ontbijt ik elke dag met havermout. Maar waarom ik dan toch niet aan mealprepping doe? Dat is heel simpel. Ik vind het namelijk veel te leuk om elke avond de keuken in te duiken en  iets nieuws uit te proberen. Zo ontdek ik nieuwe recepten, heb ik de volgende dag een lekkere lunch én pak ik mijn dagelijkse ontspanningsmomentje ook even mee! Een win-win situatie dus! Vandaag deel ik 5 van mijn favorieten lunchrecepten, zodat jij vanavond ook lekker de keuken in kunt duiken voor een gezond maaltje.

Wraps met gerookte zalm

Wraps staan heel hoog op mijn lijstje van favo producten. Je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn ideaal om mee te nemen.

Benodigdheden

  • 2 wraps
  • 2 eetlepels cream cheese light
  • 25 gram rucola
  • 1 grote tomaat
  • 1 grote bosui
  • 50 gram gerookte zalm
  • 30 ml yoghurt
  • 5 ml mosterd
  •  peper en zout

Bereidingswijze
Besmeer de wraps met de cream cheese. Snijd de tomaat en bosui in de gewenste grootte en verdeel deze samen met de rucola en gerookte zalm over de wrap heen. Maak tot slot een dressing van de yoghurt en mosterd en verdeel deze over het geheel. Nog wat peper en zout om het helemaal af te maken en klaar is je lunch!

lunchrecepten

Spinazie-couscous salade

Behalve wraps, is couscous ook iets wat ik het liefst meerdere keren per week eet. Niet alleen omdat het makkelijk is, maar ook omdat je hiermee hele lekkere en verschillende combinaties kan maken!

Benodigdheden

  • 75 gram couscous (ongekookt)
  • 75 ml kokend water
  • 100 gram kipfilet
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • een halve paprika
  • 1 tomaat
  • 1 bosui
  • oregano, peper en zout

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in een pan gaar. Giet het kokende water over de couscous en laat voor drie minuten afgedekt (met wat folie of een deksel erop) staan. Snijd ondertussen de paprika, tomaat, bosui en spinazie in de gewenste grootte. Roer als de couscous en kipfilet klaar zijn alle ingrediënten door elkaar. Voeg tot slot de kruiden toe. Ik weet zeker dat je morgen jaloerse blikken ontvangt :-)lunchrecepten

Mexicaanse salade

Deze salade is geboren als ongelukje. De avond van tevoren had ik als diner een gehakt prutje met rijst gemaakt. Aangezien ik een flinke hoeveelheid over had, besloot ik om het te bewaren. Toen ik 's avonds laat de keuken in dook voor mijn lunch voor de volgende dag, kwam het idee voor deze Mexicaanse salade ineens in mijn gedachten op!

Benodigdheden

  • 100 gram mager rundergehakt
  • 35 gram mais
  • een halve ui
  • 1 tomaat
  • 1/2 bol mozzarella light
  • 1 bosui
  • 70 gram kidneybonen
  • 2 flinke handen ijsbergsla
  • 30 gram komkommer
  • handje zonnebloempitten
  • Mexicaanse kruiden, peper en zout

Bereidingswijze
Rul het gehakt in een pan met de wat Mexicaanse kruiden. Snijd ondertussen de tomaat, ui, mozzarella, bosui, ijsbergsla en komkommer in de gewenste grootte. Voeg de ui, tomaat, kidneybonen en de mais toe aan de pan en wacht tot er een lekker prutje ontstaat en alles goed warm is. Als dat het geval is, is het tijd om de mozzarella toe te voegen. Wacht tot deze begint te smelten en haal dan de pan van het vuur. Laat de inhoud van de pan afkoelen en meng het dan met de overige ingrediënten tot een lekkere salade!

lunchrecepten

Salade met zoete aardappel

Zoete aardappel, wie eet het tegenwoordig niet?! Ik weet nog heel goed dat ik het er altijd heel vies uit vond zien in de supermarkt, waardoor ik het nooit wilde proberen. Maar toen ik het toch maar een keer ging proeven, was ik meteen verkocht. Vandaar ook deze salade met zoete aardappel!

Benodigdheden

  • 1 flinke hand ijsbergsla
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram zoete aardappel
  • een halve avocado
  • 30 gram komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 bosui
  • 30 ml magere yoghurt
  • 5 ml mosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze
Bak de kipfilet in stukjes gaar. Doe dit ook met de zoete aardappel. Snijd in de tussentijd de ijsbergsla, spinazie, avocado, komkommer, tomaat en bosui in de gewenste grootte. Maak ook alvast de honing-mosterd dressing door deze samen met de yoghurt en mosterd door elkaar te roeren. Laat de kipfilet en zoete aardappel even afkoelen als ze klaar zijn en mix ze dan met alle overige ingrediënten. Mocht je de salade de avond van te voren voorbereiden, neem dan de dressing in een apart bakje mee zodat de salade gewoon knapperig blijft!

lunchrecepten

Crackers met kalkoenfilet

Altijd als ik thuis lunch, eet ik iets wat lastiger is om mee te nemen naar kantoor. Crackers worden bijvoorbeeld snel slap en juist daarom eet ik die graag als ik thuis ben!

Benodigdheden

  • 3 crackers
  • 30 gram cream cheese light
  • 6 plakjes kalkoenfilet
  • een handje rucola
  • peper en zout

Bereidingswijze
Beleg de crackers met de cream cheese, kalkoenfilet en rucola. Voeg tot slot wat peper en zout toe!

lunchrecepten

Duiken jullie ook de keuken in om deze heerlijke creaties te maken? Laat mij jouw creatieve ideeën zien door mij (@estrellavtoor) & Fitgirlcode (@fitgirlcode) te taggen op Instagram! We kunnen niet wachten om jullie creaties te bewonderen!!