Happosai recept
In mijn zoektocht naar nieuwe recepten voor de lunch (i.p.v. broodmaaltijden), kwam ik dit heerlijke Happosai recept tegen. Ik hoor je denken "een happo-watte?" Nou gewoon...Happosai! Happosai is een populair chinees seafood gerecht in Japan, ook wel het "acht schatten gerecht" genoemd wat staat voor de 8 hoofd ingredienten in het gerecht. Volgens Chinese traditie is nummer acht namelijk een geluksgetal. Logisch toch?
Happosai
- Porties: 2
- Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Kooktijd: 7 minuten
Ingrediënten
- 150gr dunne eiernoedels (chow mein)
- 3 el sesam olie
- 1/2 blokje kipbouillon
- 50 ml water, gekookt
- 50 ml witte wijn
- 2 tl (hete) sambal
- 1 el zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 bosuitjes, dun gesneden
- 150gr rundergehakt (of half om half)
- 2 el verse gember, geraspt
- 1/2 wortel, in lucifer dunne reepjes gesneden
- 5 champginons
- 3 koolbladeren
- 100gr rauwe garnalen, gepeld met staart
Bereiden
- Kook de eiernoedels in kokend water gedurende 1 minuut. Giet af en besprenkel met sesamolie om plakken te voorkomen.
- Maak de saus. Los in een kleine kom een 1/2 blokje kipbouillon op in 50 ml gekookt water.
- Mix de witte wijn en (hete) sambal er bij.
- Verhit de zonnebloemolie op hoog vuur in een koekenpan of wok.
- Voeg de knoflook, bosuitjes en gehakt. Roerbak tot het gehakt fijn en lichtbruin is.
- Voeg de gember, wortel en champignons toe. Roer in 30 sec. goed om.
- Voeg de koolbladeren en garnalen toe. Giet de saus er bij en roer voorzichtig om.
- Verlaag tot matig vuur, dek af met een deksel en laat het geheel nog 2 minuten sudderen.
- Verwijder de deksel, roer voorzichtig om.
Uiteraard kun je dit gerecht ook als avondmaaltijd serveren. En mocht je eters krijgen, dan verdubbel je gewoon de hoeveelheden!
Eet Smakelijk ~ Selamat Makan - En joy your meail ~ Bon Appétit -
~ Njang Swietie ~ Itadakimasu ~ Tom Ka Kung