8 x Christel's favoriete kookboeken

Food & Recipes door christel-gerritsen

Er heerst een heuse kookboek gekte in ons kikkerlandje... Ze schieten als paddestoelen uit de grond, waardoor jij iedere maand wel een nieuwe boekenplank in je muur kunt tikken. Afgelopen tijd zijn er weer een hoop nieuwe kookboeken in het leven geroepen, en vandaag deel ik de acht coolste exemplaren die echte aanraders zijn! Hebben, hebben! 

Kookboeken

Van Tajine tot Havermout - Jamila Winwood

Jamila Winwood creëert overheerlijke moderne recepten, met een traditionele Marokkaanse twist! Haar nieuwste food bible, 'Van Tajine tot Havermout', bevat super gevarieerde gerechten, zodat iedereen aan z'n trekken komt! Wat dacht je van een Marrakesh smoothie of een vegetarische tajine en couscous van bloemkool? Klinkt heerlijk, toch? Het boek staat rammend vol met gezonde recepten geïnspireerd door de Marokkaanse keuken, bereid met pure ingrediënten als munt, dadels, amandelen en vijgen. Ook beschrijft Winwood de voedingswaarde van veel producten en gerechten! Zo legt ze bijvoorbeeld uit wat voor werking bepaalde specerijen hebben. Handig!

Kookboeken

In Perfecte Conditie - Ellen Hoog

Ook een lichaam als tophockeyster Ellen Hoog? Dan moet je snel haar boek In Perfecte Conditie lezen. Een boek over gezond eten, efficiënt sporten en bewust ontspannen. Hoe sport en eet je om fit te worden en te blijven? Ellen vertelt je hoe het moet. En daar heeft een flinke horde vrouwen behoefte aan! Met 45 heerlijke gezonde recepten (en heus ook wat guilty pleasures), 6 complete work outs en een aantal losse oefeningen is 'In Perfecte Conditie' een must read. Say goodbye tegen je ongezonde lifestyle en say hello tegen In Perfecte Conditie.

kookboeken

On The Go - Rens Kroes

Nog nét niet in de winkel, maar het belooft nu al een knaller te worden. De vorige kookboeken van Rens Kroes waren dikke bestsellers!  Soms hebben we nu eenmaal weinig tijd om te eten, en daarom heeft Rens dit maal 49 heerlijke meeneemrecepten voor je op een rijtje gezet. Van heerlijke salades voor bij een zomerse picknick, tot aan inspiratie voor in je lunchtrommel, of iets heerlijks zoets na je killer work out. Wel allemaal gezond natuurlijk! En niet te ingewikkeld, want dat hoeft een gezonde lifestyle dus écht niet te zijn. En als je een on-the-go smoothie, snack of salade wilt meenemen, dan vertelt Rens je welke potten en bakjes daarvoor geschikt zijn. Handig!

Kookboeken

Het Skinny Six Kookboek - Chickslovefood

De titel zegt het al: recepten waar je niet meer dan zes ingrediënten voor nodig hebt, en die ook nog eens gezond zijn. Deze chicks weten maar al te goed hoe je simpel en lekker kunt koken. Voor mij is dat een enorme uitkomst, want ik ben niet zo van al dat ingewikkelde gedoe. Van ontbijt en snacks, tot lunch en diner! En het is allemaal om heerlijk van te smikkelen. Bovendien is dit ook nog eens een leuk boek om cadeau te doen.

kookboeken

Het boek van Jet - Jet van Nieuwkerk

Tja, een gezonde en gebalanceerde lifestyle hebben is best lastig. Dit ervoer Jet van Nieuwkerk ook. Ze was té streng voor zichzelf, en vond zichzelf bovenal heel saai. Saai omdat ze door haar gezonde leefstijl niet meer uiteten wilde met haar vriendinnen (klinkt bekend). Inmiddels heeft Jet haar balans gevonden en geeft ze je alle essentiële tips in Het Boek van Jet. Een ontzettend leuk boek waar bijvoorbeeld ook aan le boyfriend is gedacht, want wat kook je voor hem als jij op de gezonde toer bent en hij niet per se? Of je hebt een giga kater, wat eet je dan? En als je een off day hebt? Wat gooi je dan in je pan? Jet heeft overal een heerlijk en makkelijk recept voor. Een echte aanrader dus.

kookboeken

Miljuska’s Food Trucks – Miljuska Witzenhausen

Foodtruck festivals, je kent ze vast wel. Dit zijn geen typische dansfissa's, maar eerder evenementen waar vooral eten en drinken centraal staan. 24Kitchen presentatrice Miljuska trok door de VS en zag onderweg bizar veel foodtrucks. Deze ervaring vormde de inspiratiebron voor een kookboek vol originele streetfoodgerechten voor in je eigen keuken. Is het gezond? Mwah, het eten is vooral ontiegelijk lekker... Van de Mother Trucker Veggie Burtger, plat Amsterdamse taco’ met gestoofd geitenvlees, en de tosti-oliebol uit Austin begin je toch meteen te watertanden? En soms mag een beetje minder gezond ook wel.

kookboeken

Foodsisters - Janneke Koeman

In mum van tijd een snel en slank recept op tafel zetten? Het kan! Foodsisters, van de zussen Janneke en Amande, is een geweldig boek met hele leuke recepten die vooral écht heel lekker zijn. Het doel? Gezond eten en een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken door onder andere veel minder suiker te eten. Dit is namelijk vaak de boosdoener van dat ene pondje extra. In dit boek geven de Foodsisters tips en inspireren ze je om net een andere én gezondere keuze te maken.

kookboeken

Rachel Khoo's Kookschrift - Rachel Khoo

Rachel is geboren in Londen, studeerde aan Le Cordon Blue, dé koksschool van Parijs, en heeft haar eigen kookprogramma op de BBC. Rachel is echt zo'n meisje waar je dolgraag friends mee wilt zijn! In haar kookschrift deelt ze allerlei lekkere recepten die ze de afgelopen tijd in haar eigen opschrijfboekje heeft opgeschreven. En dit zijn niet alleen Franse recepten, maar juist varianten van over de hele wereld. Wil je wat exotische gerechten op tafel zetten, dan is Rachel Khoo’s Kookschrift een must voor je kookboekenplank.

En, wat is jouw favoriet? Tik heel snel een van deze pracht kookboeken op de kop, en start nu jouw healthy lifestyle! 

Foto header: Weheartit