Recept: Parelcouscous met gegrilde groente, burrata en parmaham

Pienlaathaaretenzien AKA Pien Wekking is niet meer weg te denken van de socials. Je zult vast wel eens een recept van haar hebben geprobeerd, want tegenwoordig is ze met haar kookboeken niet meer weg te denken uit de Gen Z keukens. Met de zomer aantocht zijn wij haar haar account weer eens gaan afspeuren naar een lekker recept voor de warmere dagen... En die hebben we gevonden! Dit keer staat er een kleurrijk en smaakvol gerecht met parelcouscous op het menu. Denk aan gegrilde groenten, romige burrata, zoute parmaham en een frisse rucolasalsa. Dit parelcouscous recept is niet alleen een feestje voor het oog, maar ook perfect voor alle fitgirls (en foodies) die van lekker én voedzaam houden.
Dus als je op zoek bent naar een origineel parelcouscous recept of benieuwd bent naar wat Pien laat haar eten zien parelcouscous precies inhoudt, dit is 'm!
- 2 personen
- 50 minuten
- 700 kcal
- €€
Parelcouscous met gegrilde groente, burrata en parmaham ingrediënten
- 150gr parelcouscous
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 puntpaprika
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 1 bol burrata
- 50gr parmaham
- 85gr rucola
- Zakje pijnboompitjes
- Handjevol basilicum
- Goede olijfolie + olijfolie om in te bakken
- Zout en peper
Parelcouscous met gegrilde groente, burrata en parmaham bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine en courgette in plakken van zo’n 1,5 cm. De puntpaprika snijd je in lange repen, de rode ui in grove stukken. Verdeel alle groenten over een bakplaat, besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten zo’n 40-45 minuten in de oven. Hussel halverwege even om.
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een droge pan.
- Tijd voor de rucolasalsa: meng een handje rucola met basilicum, een flinke scheut olijfolie en het sap van een halve citroen. Hak alles fijn of gebruik een staafmixer voor een grove salsa. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de resterende citroenhelft in partjes.
- Giet de gare parelcouscous af en meng met een klein beetje olijfolie.
- Verdeel de couscous over een mooie schaal. Top met de rest van de rucola, gegrilde groenten, parmaham, burrata (in stukken gescheurd), citroenpartjes en de knapperige pijnboompitjes. Maak af met de frisse rucolasalsa.
Parelcouscous Pien laat haar eten zien? Check! Dit is zonder twijfel een van de lekkerste en meest Instagramwaardige maaltijden die je deze week gaat maken. Sla dit parelcouscous recept dus zeker op en deel jouw versie op Instagram!
Eet smakelijk! Geen zin in een avond in keuken? Lekker afhalen bij de Couscous Bar is een heel goed alternatief!