Gevulde aubergine uit de pan
Nadat ik deze prachtige aubergines op de markt vond, kon ik niet wachten om de keuken in te duiken en er iets heel lekkers van te maken! Omdat dit een succes was wilde ik het met jullie delen, ik kan het niet laten!
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 aubergine
- 2 handjes vol cherry tomaatjes
- ongeveer 150g gekookte freekeh (je kunt ook rijst of quinoa gebruiken)
- een beetje kokosolie of olijfolie
- handvol zonnebloem zaden
- 2 eetlepels tahin
- een klein stukje gember
- 1 theelepel komijn
- peper
- verse koriander
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Snijd de aubergine door de helft en haal het vruchtvlees eruit (niet weggooien!). Doe de twee helften in een kleine braadpan en doe dit in de oven voor ongeveer 15 minuten (hangt er vanaf hoe groot de aubergine is).
- Kook de freekeh (/rijst/quinoa).
- Snijd het vruchtvlees van de aubergine ik stukjes en doe het in een pan met wat kokos- of olijolie. Mix de gekookte freekeh, zonnebloem zaden, geraspte gember, komijn en peper.
- Snijd de cherry tomaatjes door de helft.
- Verwarm de oven nu tot 200 graden Celsius wanneer de aubergines een beetje zacht zijn geworden.
- Vul de aubergine helften met de cherry tomaatjes en de mix die je hebt gemaakt van de freekeh en andere ingrediënten. Voeg daar ook een beetje koriander aan toe, maar wees voorzichtig want de smaak van koriander kan al snel te veel worden. Bestrooi dit met een beetje olie.
- Plaats de aubergines in de oven voor ongeveer 10 minuten.
Dat is het! Je bent klaar en kan nu van je yummy gevulde aubergine genieten! :)