Hoe we op Fitgirlcode HQ aan onze goede voornemens werken

Fit & Training door michelle-den-elzen

Advertisement
Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Nog geen sigaret aangeraakt in 2017, al een paar sportschoolbezoekjes op je naam of al een hele hoop gezonde maaltijden voorbereid voor die drukke dagen? Met die van ons gaat het goed! De individuele voornemens gaan best wel lekker, maar we zijn ook hard bezig met onze gezamenlijke doelen op kantoor. :)

Een van onze plannen voor 2017 is namelijk om met zijn allen fitter te worden dan ooit. Daarbij letten we natuurlijk op onze voeding (al verslinden we ook veel chocola hoor, heel stiekem). Maar bij een kantoorbaan waarbij je 8 uur plat op je kont zit, weet je eigenlijk wel wat je het beste kunt aanpakken om fitter te worden tijdens werkuren. Juist ja, beweging.

Dat betekent dus elke dag rennen wie er als eerste beneden bezorgde pakketjes mag ophalen (vanaf de 3e verdieping). Maar ja, we kunnen niet totaal afhankelijk van de postbode zijn natuurlijk. Daarom zijn we op zoek gegaan naar dingen die we kunnen verbeteren om onze werkplek meer ergonomisch te maken.

WORK THAT ASS ABS

Een mini crosstrainer onder mijn bureau was helaas geen optie (te lange benen), maar een zitbal bleek echter wel perfect bij ons te passen! Zo’n fitnessbal is hartstikke goed voor je houding. Doordat je niet in een rugleuning kunt gaan hangen, moet je rechtop blijven zitten en train je dus ook jouw core en andere spiergroepen. En dat voel je ook wel! Normaal gesproken heb ik ’s avonds verkrampte schouders en nek van het zitten in dezelfde semi-onderuitgezakte houding. Door overdag een uurtje, of soms een paar keer, op de bal te gaan zitten heb ik die kramp vervangen door een fijne, belonende spierpijn in mijn buikspieren en het midden van mijn rug.

fitnessbal

Al heeft de bal nog veel meer voordelen dan alleen dat! Je kunt hem natuurlijk voor een heleboel handige fitnessoefeningen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan hip raises, planken voor gevorderden of een stability ball roll out. En er is natuurlijk de fun factor. Want op zo’n bal kun je verdraaid lekker bouncen op de muziek – iets wat wij de hele dag doen. Dat ziet er dus ongeveer zo uit:

fitnessbal

Ook zo’n fijne fitnessbal kopen en al zittend aan jouw abs en core werken? Scoor er dan ook eentje! Wij hebben zelf deze van Coolblue, maar ze hebben natuurlijk een nog groter aanbod. Let wel op dat je de juiste grootte koopt, ze horen namelijk bij een bepaalde lichaamslengte.

Wil je weten wat voor oefeningen je nog meer kunt doen met zo'n fitnessbal? Bekijk deze 10 dan eens! >