Fitgirlcode’s Los Angeles avontuur: deel II

Fit & Training door michelle-den-elzen

Je hebt het vorige week vast wel gezien op ons Instagramaccount: Fitgirlcode was in Los Angeles! Als een van de twee hele gelukkige Nederlanders mocht ik met ASICS mee naar de zonnige stad. Het doel? Tijdens allerlei fantastische running events twee nieuwe sportschoenen aan de ultieme test onderwerpen! Gisteren deelde ik al mijn ervaringen van de eerste twee dagen, maar er is natuurlijk nog veel meer te vertellen. Vandaag vertel ik je dus deel 2 van het verhaal!

Dag nummer 3. Ik had Laura de avond ervoor nog geappt hoe laat we zouden ontbijten (vanaf haar kant kreeg ik een hele vermoeide ‘Echt niet voor half tien hoor!’). Driemaal raden wie er veel te wakker om 07.30u aan het ontbijt zaten. Juist ja, Laura en Michelle. Ik was om 05.00u wakker geworden, Laura appte een uurtje later of ik al ready for breakfast was. En dus deden we ons vroeger dan verwacht tegoed aan een heerlijk ontbijtje, dat bestond uit volkoren toast met avocado, geroosterde tomaat en zachtgekookte eitjes. Smullen!

los angeles

Model for a day

Tijdens het ontbijt raakten we ook aan de praat met Joe Scarnici, een fotograaf die ik de avond ervoor al had ontmoet. Hij had gezien dat het dakterras echt fantastisch mooi was en vroeg of Laura en ik het leuk vonden om daar wat foto’s te maken met de ASICS workout gear aan. Natuurlijk! Zo gezegd, zo gedaan, en na een snelle omkleedsessie nam ik de lift naar het dakterras. Wauw, Joe had er geen woord van gelogen. Wat een ontzettend mooi uitzicht! Het was ook ontzettend leuk om een fotoshoot te doen met een professionele fotograaf. Op Fitgirlcode sta ik ook vaak genoeg model voor campagnes natuurlijk, maar collega Shelley roept niet naar me: ‘Arch your back a bit. Yes! Strong elbow! Now look at me in 3, 2, 1!’ (Helaas. ;) ) Na het fotograferen bleven we nog even lekker genieten van het zonnetje, tot we naar beneden mochten voor running event nummer 2.

Mural run

Op de planning: een mural run. Ik had daadwerkelijk geen idee wat ik me van tevoren moest voorstellen, maar met frisse moed stond ik klaar voor het hotel om te gaan rennen! Omdat de straat helemaal was afgesloten voor Night on Broadway, konden we een enorm uitgebreide warming up doen. Yes, dat hield lunges, sprintjes en planken in. Helemaal warm gingen we achter de Run Dem Crew aan - op naar die mural! Daarvoor moesten we een flink stukje door de wijk heen. Onderweg werden we flink aangemoedigd door Amerikanen. Die zagen ook niet elke dag een groep goedgeklede (want: ASICS) groep van 50 man door Downtown L.A. rennen natuurlijk.

los angeles

Bij de mural aangekomen was ik wel flink onder de indruk! Ik verwachtte een toffe graffiti, maar deze mural was hartstikke groot! Er kwamen allemaal leuke elementen van het weekend in het felgekleurde kunstwerk terug. Artist Christopher Konecki legt net de laatste hand aan de graffiti en we besluiten allemaal gebruik te maken van het moment om te poseren voor de muur. Supertof!

los angeles

Perfecte workout gear

Ook tijdens deze tweede run was ik weer voorzien van de allerbeste workout gear natuurlijk. Ik had gekozen voor dezelfde legging als gisteren (sorry ASICS, die korte shorts zaten ook heerlijk, maar ik durfde echt niet met mijn witte, Nederlandse winterbenen door L.A. te rennen) en een geel T-shirt. (Het is ook niet moeilijk om mezelf te spotten op de foto’s en filmpjes van deze dag, ik was de enige in knalgeel, haha.) Qua schoenen was de keuze makkelijk gemaakt, ik wilde natuurlijk dat andere paar uitproberen! En dus werden de fuzeX Rush onder mijn voeten gebonden voor de mural run. Wat ik ervan vond? Wat een heerlijke schoen! Hij is hartstikke lichtgewicht en door de kleuren is het een echte lifestyleschoen. Deze kan je zonder problemen overdag aan naar werk of studie – waarna je er een stevig rondje op gaat hardlopen als je thuiskomt. Hij zit heel erg lekker, ondersteunt je voeten goed en combineert door de basic kleuren goed met al je felgekleurde leggings.

los angeles

Rooftop terrace

Na de run maakt de gehele groep zich klaar om naar hotspot Perch te gaan, waar een heerlijke lunch op ons wacht. Op het dakterras is het heerlijk zonnig, de livemuziek klinkt fantastisch en het uitzicht is (alweer) prachtig. We worden omringd door enkele hoge gebouwen, kijken zo Pershing Square op en zien in de verte besneeuwde bergtoppen. Kon ik hier maar elke dag lunchen zeg. We happen met gezonde trek alle fingerfood weg en zetten dan onze tanden in het buffet. (Die overigens super Fit Girl proof was natuurlijk! Humus, gegrilde groenten, salades, noem maar op en het lag er.) Ik geniet van al het lekkers en de zon op mijn huid, waarna we weer teruggaan naar het hotel voor wat vrije tijd voordat we naar de closing reception gaan.

los angeles

Happy Chinese new year!

De afterparty vond plaats in de hippe kelder Honeycut. In de ene zaal vond je allemaal jazz bar-achtige boots, de andere zaal was een dansvloer. Laura en ik scoren een moscow mule en wachten tot we de preview van de film van afgelopen weekend mogen bekijken. (En ja hoor, dat gele T-shirt was inderdaad niet te missen.) Na een drankje en een dansje besluiten we om nog even langs Chinatown te gaan. De nacht ervoor was het Chinese nieuwjaar begonnen en dat wilden we natuurlijk vieren! Aangekomen in Chinatown lagen de meesten denk ik met een kater op bed (doen wij ook op Nieuwjaarsdag natuurlijk, no one to blame). Wel vonden we een ongelofelijk leuk straatje dat helemaal bedolven was onder de confetti – en waar kinderen druk in de weer waren om die laag nog dikker te maken met confettikanonnen. Toch een beetje feest!

Night on Broadway

Voor de zoveelste keer dit weekend gingen Laura en ik kapot van de jetlag. Tijd om naar het hotel te gaan! Toen we het metrostation uitstapten, belandden we middenin het gratis festival Night on Broadway. De hele straat was vol met mensen, er was overal muziek, je zag kunst en voor alle theaters stonden enorme rijen van enthousiastelingen die voorstellingen wilden bekijken. Heel gezellig, maar met een jetlag en flinke rugpijn, besloot ik alleen even een pizzapunt te halen bij ons favo zaakje Two Boots Pizza en daarna neer te storten in mijn hotelkamer. Ondanks de vele muziek van buiten viel ik als een blok in slaap.

En dat was ‘m alweer! De dag erna genoot ik van het laatste ontbijtje, pakte ik mijn spullen in en vertrok ik met de taxi naar het vliegveld. Met een enorme glimlach stapte ik het vliegveld in. Het deed een beetje pijn vanbinnen dat ik nu alweer weg moest uit Los Angeles, maar wat een ontzettende bofkont was ik dat ik dit allemaal heb mogen meemaken. Het was echt een fantastisch weekend waar ik een hele hoop leuke mensen van over de wereld heb mogen ontmoeten, waar ik fantastische workout gear heb mogen testen en waar ik intens genoten heb van L.A. en alles om me heen. Thank you so much, ASICS!

Foto's: Joe Scarnici, Laura Brijde

los angeles