Fitgirlcode ging op avontuur naar Los Angeles! Deel I

Events door michelle-den-elzen

Het berichtje wat je niet van je collega hoopt te krijgen op je day off. ‘Sorry dat ik je stoor tijdens je vrije dag, maar…’ Alleen wat er die dag volgde, was het beste nieuws ever. Of ik met ASICS mee wilde naar Los Angeles om twee nieuwe running schoenen uit te proberen? Uhm, hell yes! Waar kan ik me aanmelden?

Zo gezegd, zo gedaan. En dus pakte ik vorige week donderdag de eerste trein van Rotterdam naar Schiphol om mijn tofste, sportiefste en zonnigste weekend van 2017 te beleven. Yes! In Los Angeles kwam ik ’s middags aan en na het inchecken in een ongelofelijk toffe, industrial hotelkamer van het Ace Hotel ben ik zelf even op pad gegaan. Vrijdagochtend zou het tweedaagse event van ASICS pas beginnen, dus ik had nog even de tijd om zelf Los Angeles te ontdekken! En waar ga je naartoe als je maar een paar uurtjes hebt? Juist, Hollywood.

I'm in the States!

Na een metroritje van een half uurtje (grappig detail: de taxichauffeur vond me een echte badass dat ik in mijn eentje met de metro ging, hij woonde er al zijn hele leven en durfde nog steeds niet ondergronds te reizen) kwam ik aan op Hollywood Boulevard. Wow. Het was mijn eerste keer in Amerika en eerlijk is eerlijk, alles wat ik kende van de films werd daar ook direct waargemaakt. Hoge gebouwen, drukke wegen, flinke pick up trucks, daklozen met kartonnen bordjes ‘A burger and weed is all I need’, maar ook het Hollywood sign en de Walk of Fame! Yes baby, I’m in the States. Helaas ging ik echt helemaal kapot door mijn jetlag, dus na iets meer dan een uurtje rondlopen kocht ik snel een broodje en ging terug naar het hotel. Stipt half 8 lag ik lekker in mijn enorme bed.

Tekst gaat onder de foto verder.

los angeles

Urban running crew

De wekker de volgende ochtend heb ik nooit gehoord, want ik werd al ver daarvoor wakker. Maar ja, wie kan er klagen als je wakker wordt in Downtown Los Angeles? Ik in ieder geval niet. Na een heerlijk warme douche maakte ik me klaar voor de welkomstbrunch van ASICS. Hier werden niet alleen de schoenen gepresenteerd, maar kregen we ook de ins & outs van het weekend te horen. Zo kregen we een korte presentatie van de CEO van ASICS over de nieuwe schoenen, maar werden we ook voorgesteld aan Run Dem Crew: een jonge running crew uit Londen die ons tijdens de twee running events van dat weekend zouden begeleiden. Wat een leuke, energieke mensen! Charlie Dark, oprichter van de crew, ziet hardlopen op zo’n vernieuwende manier. Ooit begon hij ’s nachts te rennen in het park, omdat hij zich te noob voelde om overdag kilometers te maken. Toen steeds meer mensen hem wilde joinen, begon hij Run Dem Crew. Nu is de running crew hartstikke groot en proberen ze zich met hardlopen niet alleen van punt A naar punt B te verplaatsen en fit te worden, maar ook de stad op een speelse manier te ontdekken.

Bij de brunch heb ik ook Laura ontmoet (je weet wel, fanatiek hardloper en blogger van Laurabrijde.com) en samen besloten we – in de vrije uurtjes tot het eerste event begon – op pad te gaan naar Hollywood. Alweer, ja, maar er was nog zoveel te zien! Dus daar stond ik weer, op Hollywood Boulevard. Deze keer iets minder moe en met het zonnetje op mijn gezicht. We hebben lekker rondgeslenterd, wat souvenirtjes gekocht, namen van beroemde sterren gespot op de grond en zijn toen heel enthousiast weer teruggegaan naar het hotel. Er stond namelijk een heel tof event op het programma: The Big Chase!

The Big Chase

De enige clue die we van tevoren hadden gehad over The Big Chase was dat het een ‘immersive running event’ zou zijn, waarbij we in de huid van old school L.A.-detectives moesten kruipen en een mysterieuze vreemdeling moesten achtervolgen. Hoe leuk is dat? We werden gedropt bij een parkeerplaats waar een acteur ons al stond op te wachten. Hij had een bericht ontvangen via een oude radio: onze eerste tip. Wijzer werden we er niet van en dus was het noodzaak dat we op pad gingen om meer tips te zoeken. De run was begonnen!

Downtown LA

Met het hardlopen kwamen we steeds langs hele toffe locaties. Van leegstaande bank tot oude fabriek: in Downtown Los Angeles zijn er een hele hoop lege gebouwen! Een deel daarvan was nu omgetoverd tot het toneel van The Big Chase. Niet dat we even een rondje liepen om te kijken hoe mooi het vanbinnen was, nee. Op de locaties wachtten verschillende acteurs op ons. Zo zijn we middenin een ‘gevecht’ beland waarbij we een koffer met geld in onze handen kregen geduwd, die we even verderop weer aan iemand moesten geven. Of werd een van ons gekidnapt, waarna ze na een poosje weer opdook met alleen de informatie dat ze een bepaald kaartje aan ‘the security guy’ moest geven. Welke security guy? Nou, die zagen we een blok verderop weer! Zo hopten we de hele tijd van locatie tot locatie en probeerden we van alle tips en clues een logisch geheel te maken. Bij de Grande Finale kwamen we alle acteurs van de run weer tegen en ondervonden we wie er nu eigenlijk achter het grote mysterie zat.

https://www.instagram.com/p/BP3GcsGDofj/

Workout gear

Dit running event deden we natuurlijk niet in ons oude kloffie! ASICS voorzag ons van de mooiste workout gear: van vrolijk gekleurde leggings en warm jack tot prachtig nieuwe running schoenen. Voor dit eerste event had ik gekozen voor de Gel-Quantum 360 Knit: een stoere zwarte schoen met rode (of roze) touch. Eerlijk is eerlijk, dit is echt een van de lekkerste hardloopschoenen die ik tot nu toe heb gehad. Door de stevige gel-laag heeft de schoen zo’n ongelofelijk fijne demping. (Geen last van mijn knieën meer tijdens het rennen, yay!) Hij heeft een fijne fit en ademt goed. Aanrader!

Na het event was het tijd voor een korte douche, waarna we op pad gingen naar een cocktailparty in de bekende bar Clifton’s. Alle internationale bloggers, vloggers, journalisten en influencers die waren uitgenodigd zagen er op hun paasbest uit: de party kon beginnen! Het was suuuper gezellig, maar nadat ik me tegoed had gedaan aan alle hapjes ben ik weer lekker teruggegaan naar mijn hotelkamer voor wat nachtrust. De jetlag was nog steeds aanwezig! (Stiekem had ik er ’s middag al last van, maar van dat running event kreeg ik zoveel energie! Maar nu stortte ik toch echt in.)

Dat was ‘m dan, mijn eerste twee dagen van Fitgirlcode’s avontuur in Los Angeles! Inmiddels is het tweede deel van mijn verhaal ook al online verschenen, waarin ik je de rest van al mijn ervaringen tijdens dit kickass weekend vertel! 

Foto's: Laura Brijde

los angeles

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.