Hotspot: Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Ik ben echt gek op mosselen! Altijd al geweest. Of nou ja, niet altijd.. Als klein meisje kon ik echt mosselen blijven eten, maar toen ik wat ouder werd wilde ik het ineens niet meer en was ik er van overtuigd dat ik het vies vond. Gelukkig ben ik daar weer helemaal overheen gekomen en is voor mij een perfecte zomeravond niet compleet zonder een grote pan gekookte mosselen. Daarom kon een review van een goed mosselrestaurant natuurlijk niet ontbreken.

Het Zeeuws Mosselhuis

In juli 2014 openden Cas en Charlotte hun eigen restaurant: het Zeeuws Mosselhuis. Het restaurant ligt direct onder de duinen in Westkapelle (Zeeland), dus je hobbelt zo het strand op. Het is er binnen sfeervol en niet al te groot, wat het erg gemoedelijk maakt. Buiten is een ruim terras, ideaal dus om er in de zomermaanden een dagje strand af te sluiten. Ik kreeg door de inrichting echt het gevoel alsof ik in een strandpaviljoen zat (wat natuurlijk ook niet veel scheelt qua locatie). En dit voelt zelfs in de winter goed, want met wat gezellige kerstversiering en kaarsen zit je er heerlijk.

Zeeuws Mosselhuis

Ik ging er samen met mijn moeder eten en we lieten ons verrassen door chef Cas. Het werd een 4 gangen menu, voor mama met vlees en voor mij met vis. Als voorgerecht kreeg mijn moeder een carpaccio en voor mij werd het een palet met schelpdieren (kokkels, scheermessen en oesters). Kokkels en scheermessen had ik nog nooit gegeten, maar ik vond ze verassend lekker! De 2e gang was voor ons beide een soep, met daarnaast sushi (yay voor sushi!). Mijn moeder had een romige pompoensoep en ik kreeg een vissoep met wijting. De wijting was die week zelf door de chef gevangen, dus écht vers. Dat doet mij altijd goed als ik dat weet! Vissoep eet ik niet zo heel vaak, dus veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet, maar ik weet wel dat ik deze ontzettend lekker vond.

Zeeuws Mosselhuis Zeeuws Mosselhuis

Als hoofdgerecht kreeg ik (gelukkig) mosselen! En wat waren ze groot en vol van smaak! Mij hoorde je niet meer ;) Lekker met frietjes erbij, helemaal tevreden! Mocht je nou niet zo’n mosselliefhebber zijn, niet getreurd, want mijn moeder kreeg een biefstuk met hertenstoof, dus ook voor vlees ben je hier aan het juiste adres. De biefstuk was perfect gebakken en lekker mals.

Zeeuws MosselhuisZeeuws Mosselhuis

Daarna was de vraag was natuurlijk of we nog een plekje hadden voor een toetje. Nou dat hoef je bij mij nooit te vragen, want ik prop er altijd nog wel een toetje bij. Gelukkig hoefden we zelf niet te kiezen, want dat kan vaak lang duren bij mij (iets met keuzestress..). We kregen allebei vanille-ijs, wat rechtstreeks van de boer komt, met huisgemaakte caramel en crumble: de perfecte afsluiter van een avondje met goed voedsel!

Zeeuws Mosselhuis

Als je volgende keer in de buurt van Westkapelle bent, ga dan zeker eens bij het Zeeuws Mosselhuis een hapje eten. Je zult er zeker geen spijt van krijgen ;) Kun je daarna gelijk een strandwandeling maken en zien hoe prachtig Zeeland is! Ook handig om te weten: het Zeeuws Mosselhuis doet ook aan catering, ideaal voor een feestje thuis :D