Het verschil tussen longevity food, powerfood en superfood

Fit & Training door roos-hijwegen

Een beetje Fit Girl heeft de term powerfood of superfood vast wel gehoord. Van Rens Kroes’ succesvolle boeken tot het ‘gezonde’ hoekje in de Albert Heijn, de termen achtervolgen je overal. Ook hebben we jullie een paar weken geleden voorgesteld aan de longevity food. Maar wat zijn power-, super- en longevity foods nou eigenlijk? We leggen de overeenkomsten en verschillen graag even aan jullie uit. 

LONGEVITY FOOD

Longevity foods kan gezien worden als de verzamelnaam waar powerfood en superfoods onder vallen. Longevity betekent letterlijk ‘lang leven’ en daar helpen deze voedingsmiddelen bij! Gelukkig voor ons zijn deze longevity foods ook nog eens heel lekker. Denk aan noten, bessen en vette vis zoals zalm, maar ook cacao valt onder de noemer. (Yay!) Daarnaast is onderzocht dat de mensen die het langste leven genieten van koffie, rode wijn en lekkere broden, maar vlees en suiker vaak laten staan. Ook is veel water drinken hartstikke belangrijk! Een algemene tip voor een lang leven: eet gevarieerd en geniet van pure ingrediënten, waarbij je pakjes en zakjes dus zoveel mogelijk vermijdt.

POWERFOOD

Powerfood kan onder longevity foods vallen, omdat powerfood voeding zonder kleur- en gifstoffen is. Vaak is deze voeding dan ook biologisch gekweekt. Ze passen dus goed bij het longevity voornemen van voeding in de puurste vorm. Omdat de voeding vrij is van deze stoffen, is het niet alleen beter voor je lichaam, maar ook langer houdbaar. Perfect dus voor mealpreppen!

SUPERFOOD

Daarnaast is er superfood. Superfood past bij longevity en is populair onder de healthnuts onder ons, omdat het veel mineralen, vitaminen, antioxidanten en - a Fit Girl’s favorite - veel goede eiwitten bevat! Voorbeelden van bekende superfoods zijn de exotische gojibessen en quinoa, maar je hoeft er niet per se ver voor te zoeken. De goede oud Hollandse boerenkool of haring zijn ook goede voorbeelden.

Heb jij wel eens gehoord van longevity food? Wat is jouw favoriet? Laat ons weten in de comments!

Ben jij enthousiast geworden om powerfood en superfood te proberen? Probeer dan eens deze ceasar slawraps met boerenkool en tofu! >