De ‘selfie elleboog’ is nu een serieus medisch probleem

Fit & Training door michelle-den-elzen

Dat technologie niet altijd goed voor je gezondheid is, wisten we allang. Denk maar aan alle slechter wordende ogen dankzij beeldschermen of pijnlijke duimen van het scrollen op je telefoon. Tegenwoordig kan er een nieuw fenomeen worden toegevoegd aan de lijst van medische problemen: de selfie elleboog.

Jep, de selfie elleboog is een lichtere variant van de alom bekende tennisarm. Doordat je jouw arm op een moeilijke manier strekt, maar ondertussen ook nog grip wilt houden op je telefoon én knopjes in wilt drukken, vraag je een hele hoop van de spieren in je arm. Zo veel, dat de pezen en spieren beginnen te irriteren en zelfs ontstoken raken.

selfie elleboog

1, 2, 3... Smile!

Ben jij iemand die heel veel selfies maakt? Dan is het oppassen geblazen! Het voorkomen is eigenlijk heel makkelijk: probeer te wisselen tussen beide armen als je foto’s maakt, vraag iemand anders om je foto te maken of grijp naar die good old selfiestick. (Niet zo hip misschien, maar beter dan ontstoken pezen!)

Zo behandel je een selfie elleboog

Kamp jij allang met irritante pijntjes als je jouw armen strekt of grijpbewegingen maakt? Dan heb je misschien al een selfie elleboog te pakken, helaas. Mary Ann Wilmarth, arts en woordvoerder voor de American Physical Therapy Association, vertelt aan The Washington Post dat de behandeling relatief simpel is: met rust, koelen, stretchen en schouder- en polsoefeningen kom je al een heel eind. Maar een bezoekje aan je eigen huisarts kan ook zeker geen kwaad.

Wat vind jij van alle opkomende medische problemen door de alsmaar vernieuwende technologie? En heb jij weleens last gehad van een scrollduim of selfie elleboog? Laat het me weten in de comments!

Minder selfies, meer food pics: zo maak jij Instagram-waardige food foto's! >