Dit is waarom de 'a4 waist challenge' niet deugt

Lifestyle & Tips door nympha-richardson

Het lijkt wel alsof er iedere maand een nieuwe, vreemde fitness hype opduikt op social media. Herinner jij je de belly button challenge van een jaar geleden nog? Nu hebben ze iets bedacht dat misschien nóg vreemder is: De 'a4 waist challenge'.  Blijkbaar is de nieuwe manier van ontdekken of je fit bent simpel: Houd een a4 blaadje voor je taille en als je er niet binnen past, ben je te dik. Klinkt logisch, of niet?

De challenge is begonnen in China in februari en was eerst mega populair op de social media site 'Weibo'. Er werd aan vrouwen gevraagd om een a4 voor hun taille te houden en er een foto van te maken. Wanneer je taille smaller is dan het blaadje, ben je geslaagd voor de test. BMI, move over! We hebben een nieuwe manier van meten gevonden.

Deze challenge ging uiteraard hartstikke viral maar gelukkig is het grootste deel negatief. Als je op de tag rond zoekt op Instagram, zie je honderden foto's. Aan de ene kant heb je de vrouwen die heel enthousiast meegaan met de trend:

 

En aan de andere kant heb je de dames die deze viral op de juiste manier behandelen. Zij laten zien hoe gestoord deze trend wel niet is. Hij is eigenlijk te belachelijk voor woorden.

Props voor jou als je van nature een prachtig, slanke taille hebt! En zo niet: Dan verdien je ook een hard applaus! Het maakt geen reet uit hoe breed je taille is, zo lang je maar happy en healthy bent!

Vrouwen zijn er in allerlei soorten en maten. Geen één van deze challenges zal je vertellen of je wel of niet goed genoeg bent. Dus vergeet de belly button challenge en de a4 waist challenge. Deze trend is pure onzin, net zoals alle andere soortgelijke trends die je eigenlijk niets zinnigs vertellen over het zogenaamde 'perfecte lichaam'. Newsflash: Die bestaat niet!