7 tekenen dat een vriendschap voorbij is

Lifestyle & Tips door Lien

Vroeger waren jullie hecht, maar nu voelt jullie vriendschap anders. Is het tijd om te bedenken of die ene vriend(in) nog wel goed voor je is? Hier zijn een aantal tekenen die daarop wijzen.

Is de vriendschap voorbij?

Het afsluiten van een vriendschap kan moeilijk zijn. Jullie deelden samen van alles en hebben fijne momenten meegemaakt, maar nu is er het een en ander veranderd. Je vraagt je af of het nog wel de moeite waard is. Dit is een lastige kwestie. Om je een beetje op weg te helpen hebben we verschillende signalen verzameld die je een antwoord geven op de vraag: is het tijd dat jullie vriendschapswegen scheiden?

Vertrouwen ontbreekt

Vertrouwen is in vriendschap net zo essentieel als in de liefde. Merk je dat jouw vriend(in) informatie met anderen deelt die je privé wilde houden? Of is het vertrouwen op een andere manier geschaad? Praat erover en bedenk of diegene wel echt in jouw leven past.

Eenrichtingsverkeer

Een vriendschap hoort van twee kanten te komen. Neem jij vaak het initiatief en krijg je weinig terug? Dan kan je je afvragen of de vriendschap nog wel een wederzijdse prioriteit is. Dit kan veranderen door aanpassingen in jullie levens, zoals meer werken, verhuizen of kinderen krijgen.

Geen tijd meer

Als je vriend(in) geen tijd meer voor jou maakt, praat er dan over. Het kan zijn dat diegene zich in een drukke periode bevindt. Dit hoeft niet het einde van jullie vriendschap te betekenen, maar als het blijft aanhouden is het logisch dat je twijfels toeslaan.

Altijd negatief

Iedereen klaagt wel eens, maar als jouw vriend(in) altijd negatief is kan dat jou veel energie kosten. Afspreken is natuurlijk bedoeld om je een fijn gevoel te geven en je van frisse energie te voorzien, niet om je leeg te zuigen.

Je voelt je niet goed

Hoe iemand je laat voelen is erg belangrijk. Let op je gevoelens voor, tijdens en na jullie ontmoetingen. Kijk je op tegen afspreken? Ervaar je achteraf een uitgeblust gevoel? Dat kan een teken zijn dat de vriendschap voorbij is.

Afspraken afzeggen

Zegt hij/zij vaak op het laatste moment af? Misschien is het tijd om jullie vriendschap te beeindigen. Als diegene vaak afzegt kan dat een teken zijn dat de interesse weg is.

Meer lezen: Geen inspiratie? Deze trucjes helpen je

Vertrouwen geschonden

Goede afspraken maken goede vrienden. Is er iets kleins gebeurd? Dan kan je het vast opbrengen om te vergeven en het te laten gaan. Maar is er iets ernstigs voorgevallen? Bedenk dan of je nog verder wilt als vrienden/vriendinnen.

Vriendschappen beëindigen is zwaar, maar soms nodig.