Welke beautyproducten neem je mee naar de sauna?

Beauty door Djamila

Een dagje sauna is een heerlijke manier om te ontspannen en jezelf te verwennen. Lekker genieten van verschillende sauna’s, jacuzzi’s en ontspanningsruimtes is natuurlijk heerlijk, maar kan wel een grote impact hebben op je huid. Het is daarom handig om de juiste huidverzorging mee te nemen, zodat ook deze goed verzorgd wordt. In dit artikel geven we een handig overzicht van musthave producten voor een dagje sauna.

1. Make-up remover

Voordat je de sauna in stapt, is het aan te raden om alle make-up te verwijderen. Door het zweten zal het er namelijk niet alleen minder mooi uitzien, maar kan het ook diep in je poriën trekken. En dat is natuurlijk niet handig! Kies voor een milde make-up remover die geschikt is voor jouw huidtype. Het verwijderen van make-up zorgt er ook voor dat je huid beter profiteert van de gezonde effecten van de sauna.

2. Gezichtsreiniger

Neem een zachte gezichtsreiniger mee om je huid voor te bereiden op de sauna. Een reiniger verwijdert make-up restjes en overtollig talg, waardoor je huid fris en zacht aanvoelt. Zo ga je helemaal schoon de sauna in en riskeer je geen onnodige huidirritaties of onzuiverheden.

3. Hydraterend masker

Tijdens je saunabezoek kan je huid wat droger worden door de hitte. Breng daarom een hydraterend gezichtsmasker aan voor een extra boost aan vocht. Laat het masker intrekken terwijl je ontspant in de sauna, zodat je huid de voedende ingrediënten optimaal kan opnemen. Met een masker maak je er een echt spa-dagje van!

4. Lippenbalsem

Je lippen hebben ook extra zorg nodig in de sauna. Een hydraterende lippenbalsem helpt om uitdroging en gebarsten lippen te voorkomen. Na een winters saunadagje kan je het trouwens ook buiten de sauna beter af en toe aanbrengen, want het temperatuurverschil kan voordroge lippen zorgen.

5. Lotion

Na je saunabezoek is het belangrijk om je huid extra goed te verzorgen. Een goede lotion helpt je huid kalmeren en hydrateren. Kies een product met natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera om eventuele roodheid te verminderen en je huid te verfrissen na al die warmte. Zo straal je de hele dag door!

6. Lichte make-up

Als je na de sauna nog plannen hebt, kan een beetje make-up je een frisse uitstraling geven. Een getinte moisturizer, mascara en een hydraterende lipgloss geven je een stralende look zonder dat het te zwaar op je huid ligt.

Heerlijk ontspannen

Een dagje sauna is niet alleen een traktatie voor je geest en lichaam, maar ook een kans om extra aandacht aan je huid te besteden. Met de juiste cosmetica zorg je goed voor jezelf en verlaat je de sauna met een stralende, verzorgde huid.