Zo verzorg jij je huid goed voor een workout

Beauty door fitgirlcode

Je huid goed schoonmaken en opletten hoeveel make-up je draagt naar de sportschool is hartstikke belangrijk. Wil je weten wat de beste pre-workout beauty routine is? Lees dan verder.

IN DE OCHTEND

Voor iedereen die het liefst ’s ochtends sport is het belangrijk om je slaperige gezicht goed te reinigen. Zo verwijder je olie-achtige overblijfselen op je huid, wat zich ’s nachts kan hebben opgebouwd. Ik raad aan om je gezicht te wassen met een milde reiniger, zoals Hydra Melting Cleanser van Omorovicza, en er daarna een moisturizer op te smeren. Mijn favoriete moisturizer en serum zijn van het Franse huidverzorgingsmerk Caudalie (waarover je een artikel met meer informatie over kunt lezen op mijn blog www.carinajung.com.) Het beste is om je gezicht zo te laten tijdens het trainen, zo heb je het minste kans op puistjes door zweet en make-up. Voel jij je daar niet zeker genoeg voor, dan is het ook prima om een niet al te zware, getinte moisturizer en een minimale hoeveelheid concealer te gebruiken. Ik hou zelf van Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream van bareMinerals, net als hun bareSkin Complete Coverage Serum Concealer. Er is bewijs dat make-up op basis van mineralen goed is voor een huid die last heeft van acne, doordat het geen verstopte poriën veroorzaakt. Als laatste is een beetje mascara een goede finishing touch – het komt niet in contact met je huid en is daarom niet schadelijk.

IN DE AVOND

Er is een klein verschil voor degenen onder ons die liever in de avond trainen. Voor hen is het aan te raden om foundation er helemaal af te halen voordat ze beginnen met een zweetsessie. Om je dagmake-up eraf te halen is het handig om Micellar Cleansing Water te gebruiken. Vergeet geen voedende crème te smeren na het reinigen! Je oogmake-up kun je er met een gerust hart op laten zitten. Net als in de ochtend kun je een beetje gekleurde moisturizer of concealer gebruiken. Ga alleen alsjeblieft niet sporten met een gezicht vol foundation, blush, highlighter en bronzer - dit veroorzaakt alleen maar schade en stress voor je huid.

Are you ready to face your next workout?

xx Carina

Volg me – Blog, YouTubeInstagram