Houtskool voor je huid

Beauty door michelle-den-elzen

Een vermoeide, doffe huid? Je bent niet de enige. Ik ging op zoek naar een masker dat helpt tegen allerlei huidirritaties en ontdekte een pareltje.

Iedereen heeft wel een probleem met zijn of haar huid: te droog, te vet, te grote poriën, te rood, te veel acne, te dof… En dit is dan nog de korte versie van de lijst met irritaties die je kunt hebben. Hoe heerlijk zou het zijn als er een all-round product was dat al deze problemen kon tackelen?

CHARCOAL RESCUE MASQUE

Tussen alle producten in beautyland kun je al snel de weg kwijt raken. De een heeft stukjes amandelpit als natuurlijke scrub, de ander belooft met exotisch klinkende ingrediënten je huid een oppepper te geven. Maar welk product nou echt goed is voor jouw huid, blijft soms een raadsel. Daarom ging ik op zoek naar een fijn masker dat écht werkt, en niet alleen dingen belooft. De tocht bracht me bij een interessant klinkend product: Charcoal Rescue Masque van Dermalogica.

Over het belangrijkste ingrediënt van dit masker heb ik al veel goede dingen gehoord. Geactiveerd houtskool helpt al jaren tegen allerlei medische problemen, doordat giftige stoffen zich aan de koolstof binden. En hooray, dat werkt dus ook prima voor je huid! Met wat smeren, een paar minuten wachten en goed spoelen ben je van allerlei nare stoffen en bacteriën van je huid af, met een zacht en glanzend gezicht als resultaat.

DE TEST

Dit moest natuurlijk aan de test worden onderworpen, en daarom smeerde ik ’s avonds – onder toeziend oog van de kat – mijn gezicht vol met het zwarte goedje. Haar in een knot, en gaan. Het is ideaal dat het masker in een tube zit: dit betekent dat je het gemakkelijk kunt doseren en het geen knoeiboel wordt in de badkamer. Het masker mag lekker dik aangebracht worden en droogt snel op (daaag, zichtbare emoties en mimiek, tot strakjes!). Na ongeveer 8 minuten spoelde ik het er weer af en ja hoor, mijn huid was zachter en voelde heerlijk fris aan. Een echte oppepper, dus. Meteen na het afhalen was mijn huid nog wat rood, maar no worries, dat trekt weg! Doordat het een exfoliërend masker is, kan dat gebeuren. Ik had wel meteen een healthy glow ;)

Tip: voordat je het masker afspoelt, kun je nog met natte handen je gezicht masseren. Hierdoor werkt het masker extra exfoliërend. En wie wilt dat nou niet?

Zelf ook proberen? Bestel het masker op de website van Dermalogica en ga aan de slag!