6 x Inspiratie om je make-up op te bergen

Beauty door fitgirlcode

Is jouw make-up tasje of tafeltje ook altijd één grote chaos? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige! Je gebruikt de producten ten slotte elke dag en laat ze makkelijk slingeren. Toch zijn er een aantal hele simpele manieren om het netjes op te bergen en je kamer ook nog eens een beetje op te pimpen.

Toen ik op kamers ging, had ik ineens véél meer ruimte. In plaats van een bed, een kast en een bureau kon ik plotseling ook een bank, eettafel en allemaal accessoires en prulletjes kwijt. Heel fijn, maar het zorgde al snel voor een rommeltje. Ik liet mijn make-up na het gebruiken vaak op m'n eettafel liggen of propte het allemaal snel in m'n make-up tasje. Niet bepaald handig want de verpakkingen gaan sneller kapot en je kamer is nooit écht opgeruimd.

DIY

Daarom keek ik destijds een beetje rond op Pinterest, waar ik allerlei leuke DIY's tegenkwam. Je kunt namelijk de gekste dingen gebruiken om make-up, kwasten en andere beauty spulletjes op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan jampotjes en zelfs een ijsklontjesvorm. Ik heb mijn favorieten voor je op een rijtje gezet:

1. Mason Jars

Heb jij nog een berg (jam)potjes staan, die je eigenlijk naar de glasbak moest brengen? Niet doen! Ze zijn namelijk ideaal om je make-up kwasten, mascara's en andere prulletjes in te bewaren. Het enige wat ze nodig hebben is een kleine make-over. Verf ze bijvoorbeeld in een toffe kleur of pimp de deksel op. Je ziet (op de linker foto) wat een paar oude speelgoeddieren al niet kunnen doen!

2. Lades

Ladekasten zijn ideaal om spullen in op te bergen, maar kunnen ook snel een grote chaos worden. Maak daarom gebruik van bakjes en organizers om je producten netjes in op te bergen. Foundations bij de foundations, lipsticks bij de lipsticks en ga zo maar door. En nog een leuke tip: je kunt zelfs een ijsklontjesvorm gebruiken (zie de foto rechtsonder)!

3. Aan de muur

Geen ruimte voor kastjes en andere grote meubels in je kamer? Maak dan slim gebruik van de ruimte die je hebt en kies voor de muur! Die nagellakjes op een smal plankje staan ook nog eens super leuk in je kamer en geven de boel wat kleur!

4. Bakjes en mandjes

Een andere manier om je make-up op te bergen is door gebruik te maken van bakjes en mandjes. Ze kosten bijna niks, zien er leuk uit en houden de spulletje mooi bij elkaar. Leuk feitje: dat kleine witte meubeltjes met verschillende bakjes (zie rechtsboven) is van de Ikea en eigenlijk gemaakt om kruidenplantjes in te zetten!

5. Etageres of dienbladen

Een leuke manier om de bovenkant van een kastje op te fleuren én tegelijk je spulletjes op te leggen: etageres of dienbladen. Een paar kaarsjes erop, een vrolijk bosje bloemen erbij, een paar toffe accessoires en klaar is kees!

6. Kant-en-klaar

Heb jij alles graag bij elkaar en heb je geen zin om te knutselen? Dan kun je ook een 'kant-en-klare' organizer kopen. Je kunt online vaak zelf kiezen welke variant en grootte je wilt, en 'm uitbreiden als je make-up collectie groter wordt.

Zin om jouw make-up en beauty spulletjes netjes op te bergen? Let op: make-up heeft een houdbaarheidsdatum dus zoek de producten eerst eens goed uit. Benieuwd hoe lang alles goed blijft? Dat lees je hier! Enne, heb jij zelf een leuke manier gevonden om je make-up op te bergen? Deel 'm dan in de reacties :)