De beste natuurlijke mascara’s

Lifestyle & Tips door chrismuru

Het is voor cosmetica brands een behoorlijk uitdaging om natuurlijke mascara’s te maken. Ten eerste omdat ze veilig moeten zijn voor je ogen, iets dat voor contactlensdragers extra belangrijk is. Ten tweede omdat je het borsteltje steeds weer in en uit het product haalt, waardoor het spul een broedplaats van bacteriën kan worden. Gelukkig komen er steeds meer natuurlijke mascara’s op de markt die qua draagbaarheid, veiligheid en resultaat niet onderdoen voor conventionele mascara’s. Wij hebben de 5 beste opties voor je op een rijtje gezet!

Natuurlijke mascara’s voor mooie, lange, volle wimpers

#1. Mad Hippie mascara

Mad Hippie mascara is een langhoudende formule zonder siliconen, maar met aminozuren voor gezonde wimpers en minerale pigmenten die ook voor gevoelige ogen geschikt zijn. Bovendien is de milieuvriendelijke verpakking vervaardigd uit bioresin suikerriet van ecologisch verantwoorde plantages. Geschikt voor zowel een subtiele definitie als een dramatische look!

Meer info

#2. PHB Ethical Beauty All-in One mascara

PHB Ethical Beauty All-in One mascara bevat een waterresistente, niet vlekkende en verzorgende formule, met biologische Quinoa-extracten en vitamine B. Voor lange, volumineuze wimpers zonder klonten. Ook geschikt voor gevoelige ogen!

Meer info

#3. Zuii Organic mascara

De 100% natuurlijke mascara’s van Zuii Organic (die overigens in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn), bevatten extracten van brandnetel- en paardenkastanje, rozenolie en vitamine E en D. Voor mooie, kleurrijke en verzorgde wimpers.

Meer info

#4. Lily Lolo mascara

De sneldrogende vegan mascara van Lily Lolo is vrij van parfums, alcohol en siliconen. Met dit product ben je verzekerd van intens zwarte, volumineuze en lange wimpers – zonder alle chemische troep waar andere mascara’s vaak vol mee zitten.

Meer info

#5. Luv & Co mascara

Deze natuurlijke formule zonder parabenen droogt snel maar klontert niet. Perfect om je wimpers te definiëren en tegelijkertijd je ogen te beschermen. Ook fijn om te weten: Luv & Co test niet op dieren!

Meer info

Ben je toevallig ook nog op zoek naar een goede natuurlijke sunscreen? Probeer dan eens Skinnies zonnebrand!