De beste sulfaatvrije shampoos

Lifestyle & Tips door chrismuru

Sulfaten (waaronder natriumlaurylsulfaat) zijn de ingrediënten die ervoor zorgen dat je shampoo zo lekker schuimt. Het probleem met sulfaten is dat het behoorlijk agressieve chemicaliën zijn die alle natuurlijke oliën verwijderen. Dat leidt tot veel te droog, pluizig en dof uitziend haar, dat sneller breekt. Ook kun je last krijgen van een droge en geïrriteerde hoofdhuid en schilfers. Een ander nadeel van sulfaten is dat de kleur van je geverfde haar veel sneller vervaagd. Herken je jezelf in deze klachten? Dan is het zeker de moeite waard om een tijdje over te stappen op een sulfaatvrije shampoo. Wij hebben de beste sulfaatvrije shampoos van dit moment voor je op een rijtje gezet!

Top 5 sulfaatvrije shampoos

#1. Grown Alchemist shampoo

Het Australische merk Grown Alchemist is een van mijn favoriete huidverzorgingsmerken, en ze hebben ook een fantastische haarlijn. Ze hebben diverse sulfaatvrije shampoos in het assortiment. Hun Grown Alchemist Damask Rose, Black Pepper & Sage shampoo heeft een voedingsrijke formule die je haar schoon, glanzend en soepel maakt. De shampoo is zeer mild, dus je kunt hem rustig elke dag gebruiken.

Meer info

#2. OGX Nourishing Coconut Milk Shampoo

We hebben het al eerder gehad over de vele toepassingen van kokosolie, en bij OGX weten ze hoe geweldig dit ingrediënt is om je lokken zacht en gevoed te houden. OGX Nourishing Coconut Milk Shampoo bevat tevens een proteïne complex dat helpt om je haar te revitaliseren.

Meer info

#3. Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo

Als je je haar lichter hebt gemaakt, dan weet je hoe belangrijk het is om een goede shampoo te gebruiken. Gebruik je een te agressieve shampoo, dan zal je kleur binnen no time vervagen of overgaan in een tint die je helemaal niet wilt. De nieuwe Blonde Perfecting Purple Shampoo van Moroccanoil bevat rijke paarspigmenten om oranje ondertonen te corrigeren en ervoor te zorgen dat je geblondeerde haar ook echt blond blijft.

Meer info

#4. Herbal Essences Honey Vitamin B Shampoo

Honey Vitamin B shampoo van Herbal Essences bevat een blend van verzachtende honing, aloë en B vitaminen beschermt en hydrateert je lokken met elke wasbeurt. En de shampoo is nog prima betaalbaar ook!

Meer info

#5. Bumble and Bumble Hairdresser’s Invisible Oil Shampoo

Hairdresser’s Invisible Oil Shampoo van Bumble and Bumble bevat maar liefst zes hydraterende olien. Deze sulfaatvrije shampoo is geschikt voor alle haartypes en biedt een intensieve hydratatie, zonder je haar te verzwaren.

Meer info