5 tips voor mooie natuurlijke nagels

Beauty door roos-aduagyei

Het is heerlijk om als een beest te keer te gaan in de gym. Maar geef toe, er is geen Fit Girl die blij wordt van een gebroken nagel. Je bent al snel geneigd om ze zo kort mogelijk te vijlen zodat je er geen last van hebt. Maar het is ook mogelijk om én lange nagels te hebben én je compleet uit te kunnen leven tijdens je workout. Vandaag deel ik mijn top-tips voor mooie natuurlijke nagels.

De juiste vitaminen

De juiste of juist verkeerde voeding heeft een grote invloed op hoe je nagels er in het dagelijkse leven uitzien. De juiste vitaminen kunnen ervoor zorgen dat jouw nagels er altijd mooi roze uitzien. Ik zelf gebruik ook dagelijks de Huid, Haar en Nagels tabletten van het Kruidvat. Gek genoeg is dit een wondermiddel. Nadat ik dit een tijdje gebruikte braken mijn nagels veel minder snel af. Wanneer je liever niet dit soort pilletjes slikt kun je ook op een andere manier je biotine tekort aanvullen. Deze stof kun je halen uit onder andere eieren, noten, vis, groenten en fruit.

Zit niet aan de nagelriemen

Vaak wordt tijdens een manicure een stukje van je nagelriem weggeknipt omdat dit er mooier uitziet. Hoewel het mooier is, is het absoluut niet beter voor je gezondheid. Ongeveer 75% van de cosmetische aandoeningen van je nagels is te wijten aan het verwijderen van de nagelriemen. Heel veel dus! De nagelriem beschermt je nagels tegen alle mogelijke infecties die je kunt oplopen.

Hydratatie

Het is belangrijk om zowel je handen als nagels gehydrateerd te houden. Voor mijn handen gebruik ik een zo vet mogelijke creme en soms zelfs vaseline. Voor mij nagelriemen gebruik ik de Lemony Flutter van lush. Dit zorgt ervoor dat de nagelriemen weer soepel worden en dit bevordert vervolgens de groei van de nagels. En dat willen we natuurlijk allemaal! Dus mocht jij last hebben van nagels die snel breken of splijten, probeer dan zeker dit wondermiddeltje van Lush.

Geen nepnagels

Net zoals bij veel andere cosmetica zijn acrylnagels heel slecht voor je. Hoewel ze er vaak prachtig uit zien is het een beter idee om deze liefde op te geven wanneer je sterke, natuurlijke nagels wilt. De middelen die worden gebruikt om de nagels te bevestigen zijn allereerst al heel schadelijk voor je huid en nagels. Wist je dat artsen geen acrylnagels op mogen, vanwege het risico dat ze er een patiënt mee infecteren? Eye-opener! Er zijn talloze eco-friendly nagellakjes te koop tegenwoordig waaronder die van Barry M en Sante.

Bescherm je nagels

Wanneer je regelmatig schoonmaakt met chemische schoonmaakmiddelen kun je het beste rubberen handschoenen aandoen. Schoonmaakmiddelen zijn namelijk enorm schadelijk voor je nagels. Wanneer ze wekelijks in aanraking komen met schoonmaakmiddelen, kunnen ze er een stuk slapper van worden. Gebruik dus altijd een stel latex handschoenen!

Bovenstaande tips zorgen ervoor dat jij prachtige natuurlijke nagels krijgt. Geduld is een schone zaak en je zult het zeker nodig hebben bij het groeien van gezonde nagels. Maar wanneer jouw nagels eenmaal sterk en mooi gekleurd zijn zul je jezelf dankbaar zijn!