Zo kom je erachter of je jouw huid goed verzorgt

Beauty door michelle-den-elzen

Gebruik jij het hele jaar door dezelfde huidverzorgingsproducten, of stem je jouw beautyroutine af op de seizoenen? Waarschijnlijk behoor jij tot de groep die de eerste vraag met ‘ja’ moet beantwoorden. Zonde, want daarmee doe je jouw huid echt tekort.

Je huid verandert. Ja, met de jaren door je toenemende leeftijd, maar ook op veel korter termijn. De verschillende seizoenen en bijpassende weersomstandigheden hebben veel invloed op je huid. in de winter een drogere huid hebben dan in de zomer, waardoor je huidbehoeftes per seizoen wisselen. Nu het winter wordt, kan het zijn dat je huid behoefte heeft aan crèmes met een vollere textuur dan die van de crèmes die je in de zomer gebruikte.

Face mapping

Hoe je precies weet wat je huid nodig heeft, vind je heel makkelijk uit. Al eens gehoord van Face Mapping? Met deze handige methode van Dermalogica wordt je gezicht in 14 zones opgedeeld, waarbij ze per zone bekijken wat er nodig is om dat gebied optimaal te kunnen verzorgen. Op een Prescription Sheet wordt je huidconditie visueel gemaakt en worden de huidbehoeftes en bijbehorende verzorgingsproducten genoteerd. Zo kan het zijn dat je voor je droge voorhoofd iets heel anders krijgt aanbevolen dan voor je vettige neus.

Omdat de huidbehoefte per seizoen kan veranderen, wordt aangeraden om ieder seizoen opnieuw een Face Mapping te ondergaan. No worries, zo’n huidanalyse is gratis, duurt slechts 5 tot 10 minuten en is geheel vrijblijvend. Hij wordt enkel uitgevoerd door bij Dermalogica aangesloten huidexperts, dus je weet zeker dat je met een professionele analyse op zak de deur weer uitstapt. Face Mapping kun je laten doen bij huidexperts op verschillende locaties bij jou in de buurt.

Heb jij al wel eens een huidanalyse laten doen? En kwamen daar verrassende resultaten uit? Ik ben benieuwd hoe jullie voor jullie huid zorgen gedurende de verschillende seizoenen!

Disclaimer: Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Dermalogica. Dat betekent niet dat onze mening niet oprecht is, we staan volledig achter dit artikel! :)