Recept: zomerse salade met linzen
Dit is een geweldige salade om mee te lunchen - iets feestelijker dan de gemiddelde lunch, en ook nog eens vullend en lekker! De maaltijd is perfect als on-the-go lunch omdat een portie makkelijk mee te nemen is en je het de dag ervoor al klaar kunt maken. De linzen zorgen voor genoeg eiwitten terwijl de tomaten en zoutige olijven een mediterraanse twist aan de salade geven (waar de peterselie dan weer goed mee combineert). Hmmm, en hij is zowel koud als warm ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1,5 cup linzen (gebruik linzen in blik voor de makkelijkste opties, of gedroogde linzen voor een nog betere smaak)
- 1,5 cup cherry tomaatjes
- 1/2 cup zwarte olijven
- 3 bosuien
- een handvol pijnboompitten
- verse peterselie
- chili vlokken
- zout en peper
- het sap van een halve limoen
- 2 eetlepels olijfolie
Heb je geen maatbeker? Neem dan een glas, vul het met 120ml water, markeer het en dan weet je altijd wat 0,5 cup is.
Bereidingswijze
- Begin met het koken van je linzen.
- Bak daarna de pijnboompitten kort in een pan tot ze lichtbruin worden.
- Snijd de bosuien in stukjes. Warm dan 1 eetlepel olijf olie op en doe de bosui in de pan. Bak ze ongeveer 5 minuten.
- Ondertussen zijn je linzen waarschijnlijk klaar (als je linzen uit blik hebt gebruikt) en je kan ze nu afgieten.
- Voeg de linzen toe aan de gebakken bosui, samen met de tomaatjes en olijven.
- Roer dit een paar minuten om op matig vuur tot alles goed is gemixt en de juiste temperatuur heeft.
- Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie toe, het sap van de limoen, nog een eetlepel olijf olie, chili vlokken en zout en peper naar smaak.
Top het geheel af met pijnboompitten en tadaa, je bent klaar! Eetsmakelijk!