Spinaziesalade met witlof en gerookte kip

Lunch door anna FG

Ik werkte vroeger in een Italiaans restaurant en daar hadden ze zo'n enorm lekkere salade op de kaart staan. Een spinaziesalade met witlof. In eerste instantie dacht ik: IEHWL, witlof! Maar als je alleen de buitenste blaadjes van de witlof gebruikt, smaakt het niet zo bitter maar juist lekker fris! Onderstaande creatie is een parodie op deze heerlijke salade. Buon appetito

Ingredienten

2 personen

  • 1 witlof
  • verse spinazie
  • 1 gerookte kip
  • 1 avocado
  • 160 gram linzen
  • zongedroogde tomaatjes (naar smaak)
  • handje pijnboompitten
  • half zakje Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • aceito balsamico
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Pel de buitenste blaadjes van de witlof en snijd in stukken. Spoel de linzen af onder koud water en snijd de zongedroogde tomaatjes en kipfilet in stuken.
  • Mix het samen met alle andere ingredienten in een saladekom.
  • Maak een dressing van de olijfolie, aceito balsamico, peper en zout.

Eet smakelijk!