Bietensalade met bulgur en geitenkaas

Diner door nathalie

Als klein meisje vond ik rode bieten al ontzettend lekker! Wel ben ik blij dat ik er met de jaren achter ben gekomen dat er meer mogelijk is met deze super gezonde groente dan alleen maar een prakje met gekookte aardappels. Eén van mijn favoriete combinaties is deze bietensalade met bulgur en geitenkaas.

Hier in de omgeving noemen wij rode bieten trouwens geen rode bieten, maar kroten. Vraag me niet waarom, maar als jong meisje wist ik dus echt niet wat rode bieten waren! Vroeger aten wij altijd krootjes met gekookte aardappelen en een speklap. Die vette speklap werd thuis jaren geleden al van het menu geschrapt en ingewisseld voor een magere gehaktbal. Vond ik niet erg, want van speklap heb ik altijd gegriezeld. Maar oké, genoeg gepraat! Snel door naar mijn favoriete recept met rode bieten...

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 gram bulgur
  • 200 gram voorgekookte rode bieten
  • 2 appels
  • 8 dadels
  • 50 gram geitenkaas
  • 60 gram gemengde sla
  • Scheutje balsamico azijn
  • Munt
  • Dille
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Giet 150 ml water over de bulgur. Voeg hier de kruiden aan toe. Laat dit ongeveer 15 minuten staan, totdat de bulgur al het water heeft opgenomen en goed gaar is. Roer af en toe even door.
  2. Snijd de voorgekookte bieten in blokjes, de appel in plakjes en de dadels in stukjes.
  3. Verdeel de sla over een bord, verdeel hierover de bulgur, bieten, appel, dadels en verbrokkel de geitenkaas.
  4. Maak af met een beetje balsamico azijn.

Kook je niet voor 2 personen? Neem dan die extra portie morgen mee als lunch! Super handig. Mijn favoriete manier van mealpreppen.

Eet smakelijk!

Wil je meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me op Instagram op @Nathalie2605.