Nieuwe Fit Girl en gepassioneerde foodie Nadine

Fit & Training door nadine FG

Hallo allemaal! Wat ontzettend gaaf om deel uit te mogen maken van de #FITGIRLCODE crew. Mijn naam is Nadine, 28 jaar en ik ben een echte healthy foodie. Eten is waar het allemaal om draait en dit was dan ook de aanleiding voor de start van mijn fit journey. Liefde voor eten is mij met de paplepel ingegoten en als klein meisje kon je mij al wakker maken voor een haring met uitjes. Al op jonge leeftijd was mij geen voedselsoort of smaak te gek en wat dat betreft is er weinig veranderd. Ik ben gek op het uitproberen van nieuwe gerechten en smaken om deze vervolgens te blenden in mijn eigen keukencreaties. 

"One moment on the lips, forever on the hips"

In mijn puberjaren werd ik, voor het eerst, geconfronteerd met steeds strakker zittende broeken. Ik at er lekker op los en mijn voorkeur ging uit naar patat, stroopwafels, chips en een turkse pizza voor de nodige afwisseling. Ballet en paardrijden hielden mij in mijn jonge jaren nog actief, maar met deze sporten stopte ik terwijl mijn liefde voor ongezonde voeding terrein won. Jarenlang werkte de broodjes kroket als ontbijt en bolognesesaus uit een potje prima voor mij, maar elke dag chips en patat bleek ook te gaan vervelen.

Let's start something new

Drie broekmaten verder vond ik het wel mooi geweest, ik ben gaan 'Sonjabakkeren' en zette mijn eerste voorzichtige stappen in de sportschool. Periodes van aankomen en weer afvallen volgden elkaar op. Mijn mindset over voeding veranderde pas echt na mijn reis door India in 2013. Het eten in India is heerlijk, prachtig en divers, maar een uitermate risicovolle onderneming. Het ging lange tijd goed, maar uiteindelijk werd ik toch slachtoffer van deze Russische roulette. Bij terugkomst in Nederland kon de dokter niets vinden en getergd door aanhoudende buikpijn, besloot ik mij te verdiepen in de wonderlijke wereld van de voeding. 'De voedselzandloper', 'Broodbuik' en 'de paleo revolutie', zijn voorbeelden van boeken die ik in korte tijd van kaft tot kaft las. Interessant, maar wat kan het voor mij betekenen?

Allereerst heb ik fastfood, de blikjes cola light en de snacks van mijn menu geëlimineerd, zelfs mijn geliefde 'Sensations' Thai Sweet Chili chips zei ik vaarwel. Geen suiker, geen e-nummers, geen pakjes en zakjes meer. Koken was altijd al een grote passie en deze 'clean food' afslag vond zijn weg in mijn keuken. In het begin spookte er nog weleens een recept voor spaghetti carbonara door mijn hoofd, maar deze gedachtes konden, met gemak, worden weggedrukt door 'the new kids of my kitchen': de zoete aardappel frieten en quinoa sushi. Mijn hunkering naar ongezond, zoet en vet eten nam af en ook mijn buikklachten werden aanzienlijk minder, maar ik bleef van tijd tot tijd kampen met ongemakkelijke darmen. Aan mijn eetpatroon kon het in ieder geval niet meer liggen. Ik melde mij toch maar weer voor een ritje door de medische molen en wat bleek? Het was een parasiet die mij het leven al maanden zuur maakte, ieuww!

Fit Girl en gepassioneerde foodie 

De buikklachten en ongemakkelijke darmen hadden dus niets te maken met een overgevoeligheid of intolerantie waar ik in eerste instantie bang voor was. Inmiddels was ik er wel achter dat ik mijn lichaam liever voed dan vul en dat ik aanzienlijk beter functioneer op groente, fruit en verse vis dan op patat, kroketten en chips. Alhoewel ik voor laatst genoemde wel een zwak blijf houden. Maar in mijn gebalanceerde levensstijl heb ik gelukkig ook een plekje kunnen vinden voor Mr. Chips (naturel is tegenwoordig favoriet, want die is zo lekker gewoon gebleven)!
De eerste voorzichtige stappen in de sportschool zijn inmiddels angstaanjagende en zelfverzekerde sprongen geworden. Vier tot zes workouts weet ik elke week wel aan te tikken en mijn schema is geen week hetzelfde. Momenteel bevind ik mij in week 4 van de BBG van Kayla Itsines, een lekkere intensieve allround workout die mij, het liefst deze zomer nog, helpt om een zelfverzekerde en fitte verschijning in bikini te worden. Daarnaast doe ik lessen als; kickfit, grit, spinning, Xco en mijn ontspanning zoek ik in een lesje bodybalance, wat een mix is van tai chi, pilates en yoga. Buiten hardlopen en een bootcamp vind ik ook heerlijk om te doen. Voor dit hardloopseizoen staat mijn favoriete 10K run weer op de planning: de Ladiesrun in Rotterdam op zondag 14 juni!

Mijn blogs voor #FITGIRLCODE zullen voornamelijk gaan over mijn grootste liefde: eten. Mijn eigen recepten, de healthy hotspots in mijn woonplaats Den Haag en omstreken en de culinaire trips naar zonnige bestemmingen. Eten brengt mij altijd wel ergens en ik vind het heerlijk om dat met jullie te kunnen delen. Kan je niet wachten? Neem dan alvast een kijkje op mijn Instagram.