Meet onze nieuwe Fit Girl Christel

Fit & Training door christel-gerritsen

Lieve Fit Girls,

Mijn naam is Christel en ik ben de fonkelnieuwe aanwinst van het Fitgirlcode team. Stiekem kennen jullie mij al, want ik ben de chick achter de video’s van Fitgirlcode en Jogha! Voorheen stond ik veilig achter de schermen, maar vanaf nu sta ik vol in de Fit Girl spotlights. Zelf video’s produceren blijft mijn ding, maar daarnaast ga ik jullie blij maken met allerlei te gekke en inspirerende artikelen. En daar heb ik ook rammend veel zin in! 
Fit Girl

Wat doe ik nog meer? Als redactiemeisje ren ik letterlijk het hele land door om allerlei leuke tv-programma’s te draaien. Ik werkte mee aan onder andere Bobbi Eden: Dubbel D in LA, Adam zkt. Eva en Andy en Melisa. Voordat jullie denken dat ik opper-koningin ben in het aanleveren van dorpsgekken... ik heb vorig jaar voor het RTL-programma Real Men iets te ongezonde mannen gezocht en ze kennis laten maken met de wondere wereld van havermout, chiazaden en burpees. Om mijn dorpsgekken-imago helemaal te ontkrachten vloog ik onlangs naar de andere kant van de wereld voor een heuse documentaire die dit najaar op jouw kijkbuis wordt uitgezonden. Maar goed, terug naar mijn inner Fit Girl. Ik heb allerlei sporten gedaan zoals turnen, basketbal en niet te vergeten hockey, wat ik zo’n acht jaar met intens veel plezier heb gedaan. Ik tikte de ene na de andere bal langs de keeper en tijdens trainingen werd ik een onwijs gelukkig mens van shuttleruns. Vijf jaar geleden hing ik met tranende ogen mijn hockeystick in de wilgen, omdat ik het niet meer kon combineren met mijn master Journalistiek. Sindsdien deed ik niets meer aan sport. En nee, dit was geen megaslecht excuus, maar de harde realiteit van het studentleven waarbij ik van tentamen naar tentamen leefde en de tijd daartussen al feestend doorbracht.

Fit Girl

Destination Fit Girl inclusief Killerbody

Inmiddels ben ik alweer een tijdje verlost van de universiteit, ook al heb ik er langer rondgelopen dan goed voor me is. Toch bleef ik de sportdiscipline van een goudvis hebben (er vanuitgaande dat goudvissen niet zo gediscplineerd zijn). Dit kwam vooral doordat ik een hartstochtelijke hekel heb aan sportscholen omdat vrouwen zich er, onder het genot van As the World Turns, hemeltergend langzaam op de crosstrainer voortbewegen. En dan houden ze genoeg zuurstof over om de laatste roddels door te nemen. Geen optie dus. Verder heb ik mijn vorige leven ook een poging gedaan met hardlopen. Dit avontuur kwam snel ten einde toen ik door een knieblessure Meneer de Fysio vaker zag dan mijn renschoenen. En dit was voor niemand leuk. Hoog tijd voor actie dus. Vorig jaar kwam Aranka op het super goede idee om een uurtje te gaan spelen bij Elevator. Mijn eerste stappen richting Destination Killerbody waren een feit. Na de eerste les was ik echt he-le-maal gesloopt, het zweet spoot uit mijn voorhoofd en mijn armen en benen trilden zeker nog twee uur na. Daar was écht niet charmants aan. Desondanks is mijn ambitie om twee keer per week de gym van binnen te bewonderen maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het ook nog wel eens misgaat. Niet vanwege verleidingen op het terras met een gin tonic of motivatieproblemen, maar vanwege werkverplichtingen. So be it. Morgen weer een dag.

Ik ga dit Fitgirlcode avontuur met plezier tegemoet en hoop jullie te motiveren en inspireren in jullie fit journey. En hopelijk lezen jullie állemaal mee. Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij dan op Instagram.