Re: Je hebt progress foto's en progress foto's

Fit & Training door ewout

Anna en Ewout schrijven brieven aan elkaar, waarin ze iedere keer een prangende vraag, dilemma of frustratie beschouwen. Ewout vanuit het unieke oogpunt van de man, Anna op haar beurt vanuit het weergaloze oogpunt van de vrouw. Helemaal begrijpen zullen ze elkaar nooit, maar toch doen ze een poging. Niet geschoten is altijd mis! Dus als je prangende vragen, levenskwesties of dilemma’s hebt, leg ze aan ons voor in de comments hieronder. Schunnig, gênant en provocerend; Anna en Ewout deinzen nergens voor terug!

Heya Anna,

Allereerst, wat een goede progress foto en leuk om weer eens wat van je te horen! Je snijdt opnieuw een zeer actueel en prikkelend onderwerp aan. Als fervent Instagrammer ontkom ik niet aan het zien van de perfecte ronde billen en knoepel harde buikspieren van andere fitties (ik haat dit woord echt intens, maar dat had je inmiddels misschien wel begrepen). Zoals je aangeeft zit er echter een groot verschil tussen de verschillende foto’s die je voorgeschoteld krijgt. Waar ligt die grens tussen een goede progress foto en gewoon weg een hitsig plaatje?

Een beetje naakt is oké. Laten we alsjeblieft niet zo’n preuts volkje worden waarbij het zien van een nip-slip een soort heilige graal is. Ook ik sta geregeld halfnaakt voor de spiegel te poseren. Jij toch ook? Als ik dan een omg-you-are-so-hot-foto op mijn Instagram zet, weet ik dat ik daar reacties op ga krijgen. Ook al zit ik daar niet altijd op te wachten en gaan de reacties soms best wel ver. Dat vriendinnen dan onderling reageren of zelfs hele gesprekken aangaan onder mijn foto met “Is dat nou zijn knie of zijn piemel”, is best apart. Maar uiteindelijk kan ik er wel om lachen. Mijn vriendin trouwens ook.

Laten we eerlijk zijn. Instagram is een plek waar je foto’s plaatst die niet op Facebook thuis horen. Als je een foto van je blote reet post, wil je niet dat je gezellige en soms ietwat schunnige oom dit ziet. Het is dan vrijwel zeker dat als je net lekker met een plakje worst in de kring zit bij een eerst volgende verjaardag, die ene oom een opmerking gaat maken. Wil je niet. Maar als dit soort familieleden zich langzaam naar ‘ons’ platform bewegen, zoals jij zegt, wordt het straks een ander verhaal. Moeten we hiervoor ons gedrag op Instagram aanpassen of gewoon lekker zo doorgaan?

Uiteindelijk is het doel van zo’n foto om je progressie te laten zien. Je bent trots op wat je bereikt hebt en wilt dit graag met je trouwe volgers delen. Aan de ene kant ben je misschien opzoek naar een soort bevestiging (in de vorm van een compliment). Aan de andere kant wil je waarschijnlijk je volgers op hun beurt motiveren. Zo houden we elkaar lekker scherp en blijven we die lichamen van ons continue uitdagen. Dit doel zijn we echter met zijn allen een beetje voorbij geschoten. Het is zelfs zodanig uit de hand gelopen dat een nieuwe Instagrammer denkt dat dit norm is. Ze post een eerste foto. Volledig schaamteloos. In der string. “Hoi, ik ben Teuntje”.

Goede progress foto's

Gelukkig zijn er nog genoeg fitgirls die net zoals jij weten hoe je een goede progress foto maakt. Soms wil je net even wat meer laten zien en is het prima om schaars gekleed voor de spiegel je beste pose eruit te knallen. Maar het ‘naakt’ zijn is zeker geen verplicht element voor de progress foto. Met kleren aan kun je ook prima showen wat voor een progressie je hebt geboekt.

Terugkomende op jouw vraag Anna, zou ik (en waarschijnlijk velen met mij) er zeker niet blij van worden als mijn vriendin zo op Instagram zou staan. Althans, niet de progress foto waarbij je meer bil ziet dan progressie. Of de profielfoto waarbij meer tiet zichtbaar is dan een gezicht. Mijn vriendin staat op haar beurt ook niet altijd te trappelen als ik haar vraag welke halfnaakte foto ik nu weer op Instagram zal plaatsen. Inmiddels is ze wel gewend aan de foto's die ik post en de soms rare reacties die ik daarop krijg. Ik denk dat het belangrijk is dat je transparant en eerlijk bent waarom je die ene foto op Instagram post. Voor jezelf, je volgers, maar ook zeker voor je grote liefde. Mits je die hebt natuurlijk ;)

Nou Anna, dat was hem weer voor deze week. Ik heb het inmiddels bloedheet gekregen van mijn zoektocht naar goede progress foto’s om dit blog een beetje te ondersteunen. Mijn t-shirt gaat uit en ik ga er zelf maar weer eens voor staan. Ik zal proberen om mij 'penisheuvel' niet te veel in beeld te brengen... Pinky promise!