Hotspot: Hugh Rotterdam

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Een tijdje geleden zijn onze e-commerce manager Danique en ik voor Jogha naar het A Lot of Fashion event in Hugh Rotterdam geweest. Wat een prachtige ruimte! Ik heb al wel over Hugh gehoord, maar ben nog niet in de gelegenheid geweest om op onderzoek uit te gaan. De Pornstar Martini en Gin Tonic smaken naar meer en we weten gelijk dat we binnenkort terugkomen om een hapje te eten.

Twee weken later, op een vrijdagavond, bezoeken we Hugh voor het diner. We kunnen op deze zwoele oktoberavond nog heerlijk op het terras genieten van onze rode wijntjes. Hugh zit gevestigd op de Kruiskade tussen Thalia en het Hilton, de perfecte locatie om ongegeneerd mensen te kijken en het is lekker centraal gelegen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me wel een beetje opgedoft heb vanavond. Ik heb zelfs hakken aangedaan, nou geloof me dat maak je niet vaak mee! Ik ben wel een klein beetje bang dat ik uit de toon zal vallen aangezien ik meer een sneaker kinda girl ben, maar een beetje make-up en een change of clothes doet wonderen.

hugh rotterdam

Ham Pyramide

We starten met een fruitige en frisse cocktail waar ik eerlijk gezegd de naam niet meer van weet, maar ik denk dat de cocktails hier allemaal ontzettend delish zijn. De eerste hapjes arriveren. Er komt een enorme pyramide van ham op me af, ik vind het een beetje spannend.. What the hell is dit? Het blijkt de 'Pata Negra Pyramide' te zijn oftewel Iberico ham die door het kaarsje in de pyramide langzaam aan wordt verwarmt en heerlijk op je tong smelt. Yum, dit is de eerste keer dat ik ham op deze manier eet, maar ik ben om!

Hugh Rotterdam

De 'Spicy Tuna Sticks' zijn me ook heel goed bevallen. Ik ben normaliter helemaal niet van de tonijn, maar ik moet zeggen dat ik dit heel smaakvol vond. De soya, wasabi en sesam maken het helemaal af! We worden helemaal in de watten gelegd door Eliot en de rest van het personeel. En ik dacht dat ik me hier niet thuis zou voelen? Nou ik voel me een Fit Girl prinsesje, ik wil niet meer weg!

Hugh Rotterdam

Mijn favoriet is overduidelijk de 'Duck Hugh', de Peking eend met komkommer en hoisin saus. Eend is echt iets wat ik de laatste tijd helemaal herontdekt heb, ik vind het verrukkelijk. Ik wil meer, meer, meer! De buitenkant is krokant terwijl de binnenkant lekker zacht en mals van smaak is. Hap, slik, op.

Hugh Rotterdam

Verder proeven we de kreeft en garnalen croquettes, de 'Soft Shell Crab', 'Hot Sushi Beef' en de 'Raw' met tonijn en zalm. Het is één groot kunstwerk, het ziet er allemaal prachtig uit! En ik denk dat er niet bij hoef te vermelden dat het ontzettend lekker is.

We zitten uiteraard bomvol. De laatste cocktail sla ik af en trust me ik zeg nooit nee tegen een cocktail! Plek voor een toetje is er uiteraard wel... Het toetje is een waar spektakel, het ziet er zo mooi uit dat ik het eigenlijk zonde vind om op te eten. Het is de Poptasi Macaron Madness met macarons van passievrucht en limoncello, vanille en chocolade ijs, aardbeitjes en bramen en de buitenkant (mijn favoriet) caramel zeezout chocolade. Echt de perfecte combo, licht op je maag en tegelijk een hele rijke smaak.

Hugh Rotterdam

De stoelen en tafels worden weggeschoven want het is tijd om met de voetjes van de vloer te gaan. Danique heeft nog wel zin om te dansen, maar ik kan echt niet meer op mijn benen staan. We will be back soon en dan zal ik haar zeker mijn dansmoves showen.

Al bij al is het eten bij Hugh luxueus, maar zeker gangbaar. Ik heb zonder liegen van elke hap intens genoten. Een hele bijzondere ervaring met eten van top kwaliteit. Om maar te zwijgen over de cocktails. Echt de ideale plek om met je date heen te gaan of voor de single ladies like me gewoon gezellig met je moeder, vriend(in) of collega!