Boekreview: In Love With Health

Om heel eerlijk te zijn kan ik alleen maar dood en verderf aanrichten in de keuken en weet ik never een smakelijk gerecht produceren. Daarom beperken mijn keukenactiviteiten zich tot Chef Roer in de Pan, een hele verantwoordelijkheid. Hoog tijd om mijn leven te beteren. Nu lag er heel lief een kakelvers kookboek op mijn bureau; In Love With Health van Lisa van Cuijk. En laat ik die nu net getest hebben... 

You have to love yourself first

Lisa's eerste boek Healthy Pleasures was al knaller, een verzameling van onweerstaanbare en gezonde guilty pleasures zoals de Lemon Pie cheesecake. In haar nieuwste kookboek In Love With Health combineert Lisa gezonde voeding met een gezonde leefstijl. Op zich klinkt dit behoorlijk als een open deur, maar een healthy lifestyle begint toch echt met eerst van jezelf leren houden. Als jij je lichaam accepteert zoals deze is, kun je beginnen aan het kweken van een gezond en gelukkig leven. En dan heeft Lisa het niet over een loeistrakke buik, lange gespierde benen of een bepaald cijfer op de weegschaal, maar eerder over accepteren wie je bent. “Ik dacht pas gelukkig te kunnen zijn als ik het lichaam van een Victoria's Secret model had. Met minder nam ik geen genoegen. Toen mijn innerlijke strijd was gaan liggen voelde ik liefde door mijn aderen stromen. Ik voelde liefde voor het leven en nog belangrijker: voor mezelf", vertelt Lisa in haar nieuwe boek. Dit maakt het In Love With Health kookboek zo leuk, Lisa vertelt alles vanuit haar eigen ervaring, waar jíj dan weer wat van kunt leren.

In love with health

Gezonde levensstijl

Dat gezond leven hartstikke leuk én lekker kan zijn, weten we inmiddels. Het is niet saai of suf en het is allang geen geitenwollensokkending meer. En gezond leven is al helemaal geen dieet! Een dieet houd je niet vol, maar een gezond leven (als het goed is) wel. In het kookboek In Love With Health geeft Lisa je allerlei tips voor een gezonde leefstijl. Zij ontwikkelde de succesvolle Slimming Body Methode voor een liefdevol, slank en gezond lichaam. Moet je bijvoorbeeld koolhydraten schrappen uit je voedingspatroon? Waarom zijn eiwitten belangrijk? Ze legt het allemaal haarfijn voor je uit. Naast goed eten is een gezonde lifestyle ook belangrijk. Daarom vertelt Lisa je ook alles over een goede nachtrust, voldoende ontspanning en beweging.

In Love With Health

Geen urenlange keukensessies

Hoe dan ook, ik houd van eten. Van lekker eten. Lekker eten bereiden hoeft heus niet moeilijk te zijn. Als ik allerlei woest wilde termen voorbij zie komen waarvan ik bij god niet weet wat ze betekenen, slaat de paniek toe en durf ik de keuken niet meer te betreden. In In Love With Health vind je geen ingewikkelde recepten of complete voedingsschema's, maar wel erg handige tips en een flinke dosis health-proof recepten. Ook bevat het boek geen urenlange keukensessies, waardoor het voor iemand als ik mogelijk is om iets lekkers te serveren. Het leuke is dat elk hoofdstuk ingedeeld is in eetmomenten met daarbij passende recepten. Dus: smoothies, 10-uurtje, lunch, 4-uurtje en diner. En als je dan toch een keer wilt cheaten vind je in het laatste hoofdstuk heerlijke guitly pleasures, zoals de chocolade Nutella taart. Terwijl ik dit tik loopt het water mij al weer in de mond. Al met al; In Love With Health staat vol nieuwe ideeën en het is een heuse Tip van Chris!