Onze favoriete hotspots in Rotterdam

Rotterdam: een prachtige metropool dat een enorm platform biedt aan jong talent, kunst en cultuur. Hier kom je geen lieve grachtjes tegen zoals je die wel in Amsterdam, Leiden of Utrecht ziet. Wat je hier wél vindt, is een hele hoop ander moois. Moderne kunst op elke hoek van de straat, de meest imposante gebouwen en hier en daar nog mooie verwijzingen naar het vooroorlogse R'dam. En, ook niet geheel onbelangrijk, de allerlekkerste restaurantjes, sapbarren en andere zaakjes om zeker eens langs te gaan. We houden van alle eettentjes in onze stad, maar deze 5 hotspots staan bij ons allemaal in de favorieten. Dus, heb jij een dagje Rotterdam op de planning staan? Sla deze Fit Girl (en vegan!) proof hotspots dan zeker niet over! 

Sajoer

Vlakbij de Centrale Bibliotheek, de Markthal en de bruisende Meent vind je een gezellig, hip straatje: de Botersloot. Hoewel je hier in de omgeving een hele hoop leuks zult tegenkomen, raden we je stellig aan om bij Sajoer naar binnen te stappen! Deze sapbar heeft namelijk de allerlekkerste fruit- en groentesappen van de hele stad. Allen zijn bereid met een slow juicer en zitten daarom bomvol vitaminen en antioxidanten. Ook op het menu: een heleboel smoothiebowls, soepen en SUE bites. Yummy! 

SUE Food

Speaking of... Dat is dus gelijk hotspot nummer 2 die je op je lijstje moet zetten: The SUE Store. Bij dit leuke zaakje scoor je de allerlekkerste gebakjes en het lekkerste bananenbrood dat je waarschijnlijk in tijden gegeten hebt. (I promise.) Je kunt er gezellig even neerstrijken voor een bakje koffie, maar je kunt de bites ook meenemen zodat je er thuis van kunt genieten. SUE staat voor zoet zonder suiker: alle bites zijn dan ook suiker-, gluten- en lactosevrij en zijn bijna allemaal raw en vegan. Dat betekent guilt free en Fit Girl proof snacken! Haal zeker de smaken key lime, salted caramel en bounty in huis trouwens, als je er toch bent. ;)

Bertmans

In het gezellige Oude Noorden vind je Bertmans: een reuze gezellig restaurantje waar je terecht kunt voor een fijn ontbijt, brunch, lunch of gewoon een lekkere borrel. Deze hotspot is hartstikke vegan proof, want bij Bertmans houden ze ervan om met groenten en andere plantaardige producten te werken. Dit laat zich zien doordat ze lekkere cold pressed sapjes serveren, maar ook een heleboel fijne gerechten! Denk: boekweitpannenkoekjes, groentenpatties en de lekkerste fruitcrumbles en wentelteefjes. Moeten we nog meer zeggen, of ben je al overtuigd?

Tribestlife

We gaan weer even terug richting centrum. En dat doen we niet voor zomaar een hotspot! Tribestlife is een leuk, hip zaakje waar je de lekkerste vegan, raw, suikervrije en/of glutenvrije gerechten kunt eten. Het menu is super verrassend en ik durf te wedden dat je hier dingen eet die je nog niet eerder hebt gehad. (En dat is een goed teken!) Strijk daarom neer voor een smoothie met een lekkere lunch of ga juist voor de uitgebreide high tea.

The Tea Lab

Bij The Tea Lab zit het vaak lekker vol, en dat is om een goede reden: je kunt hier heerlijk thee leuten en eten. Beneden zit je lekker en gezellig, boven vind je wat meer rustige hoekjes waar je goed kunt bijkletsen of fijn kunt studeren. De theekaart is, zoals je al kunt raden, enorm uitgebreid en er zit voor ieder wel wat wils tussen. Ook kun je hier terecht voor een diverse high tea's (denk: normaal, vegan of glutenarm) en de lekkerste lunches. Ik zou je dolgraag mijn favoriete gerechten van de kaarten willen delen, maar eerlijk is eerlijk, daadwerkelijk alles is hier lekker. Kies dus vooral zelf iets uit!

Meer weten over deze fijne hotspots en waar je ze precies in Rotterdam kunt vinden? Download dan onze Hotspot Guide op de Download page! Hier vind je ook nog veel meer andere fijne downloads, zoals challenges, tips voor bijvoorbeeld meal preppen en andere handige benodigdheden die elke Fit Girl wel kan gebruiken. :) Ze zijn helemaal gratis, dus surf snel naar de pagina!

Wat zijn jouw favoriete hotspots in Rotterdam? Wij zijn benieuwd welke pareltjes in de stad jij hebt ontdekt!