VIS|SCH Hét visfestival in Scheveningen

Hotspots & Reviews door nadine FG

Vis is zeg maar wel écht mijn ding! Deze liefde voor vis uit zich bijvoorbeeld in de ontelbaar vele haringen die ik jaarlijks verslind en de vele sushi's die ik rol en waar ik altijd met volle teugen van geniet. Om maar een voorbeeld te noemen. Het is vrij logisch dat wanneer er een Food Festival met de naam VIS plaatsvindt in de stad waar ik geboren en getogen ben, ik daarbij ben! Met een licht hongerig gevoel en een camera richting Scheveningen dus.

Inhoudsopgave

Scheveningse visjes

VIS|SCH vindt plaats op de locatie van de visveiling in Scheveningen. Dagelijks wordt hier de meest verse vis verhandeld, maar in het weekend van VIS|SCH staat de hal vol met eetgelegenheden. Gelukkig vindt het festival binnen plaats, want de temperaturen zijn buiten al behoorlijk gedaald op deze zondag in september. Een sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe zeg maar. Een goede gelegenheid om je op te warmen aan een lekker wijntje en een smakelijk hapje. Vergeleken met andere Food Festivals is de keuze beperkt, maar dat heeft ook zo zijn voordelen, vind ik. De keuzestress is minimaal en ik kan al snel kiezen waar ik mijn tanden in ga zetten: een visburger van kreeft. Zeer goede keuze! Mijn mede visliefhebbers hebben de Surf & Turf burger en een flammkuche met zalm, en ik zou ik niet zijn als ik mijzelf niet opdring om van beide een hapje te krijgen. Missie geslaagd en beide goedgekeurd!

 

Burgers

 

Meer dan alleen vis...

Vis is lekker, super lekker en ik kan er geen genoeg van krijgen, maar iets zoets om de dag mee af te sluiten, klinkt mij ook goed in de oren. En als ik dan zie dat er een brownie met karamel en zeezout te krijgen is, weet ik zeker dat ik deze dag zoet ga afsluiten. Wow, wat is zeezout toch altijd een goede toevoeging aan chocolade. Keer op keer bewezen! Om thuis ook nog een aandenken te hebben aan deze dag neem ik een zakje met kokosbollen mee. Deze Food stand is een veel geziene gast op Food Festivals en sinds de eerste kokosbol ben ik verkocht. Deze bollen zijn een soort kokosmakronen, maar dan super vers en smeuïg. Te krijgen met witte chocolade (OMG), pure chocolade, gember, chili en speculaas. Té lekker!

Brownie

VIS|SCH is een leuk Food Festival op een unieke locatie. Op de visveiling past dit Festival pefect. Met een herfst zonnetje en uitzicht over de Scheveningse haven genieten van een super vers en verrassend visje is gewoon echt een goed idee! Zet deze maar alvast in de agenda voor volgend jaar!