Waarom is Matcha groene thee poeder zo awesome?

Food & Recipes door nathalie

Een superfood afkomstig uit Japan; Matcha groene thee poeder. Waarom een superfood? Matcha poeder is rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Wist je dat er naast het zetten van een kop thee veel meer mogelijk is met Matcha groene thee poeder?

Wij Fit Girls weten allemaal dat groene thee gezond is! Omdat je bij Matcha het groene theeblad ook daadwerkelijk opdrinkt gaat er niets van de goede voedingsstoffen verloren. Matcha is namelijk vermalen groene thee.

Wat is er zo gezond aan Matcha groene thee poeder?

Matcha...

  • Bevat veel antioxidanten
  • Helpt tegen veroudering
  • Voorziet het lichaam van een energie boost
  • Zorgt voor kalmte en focus
  • Stimuleert het metabolisme
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Ontgift het lichaam

Matcha bevat cafeïne en net zoals koffie, en het drinken ervan heeft daardoor een vergelijkbaar effect. Matcha zorgt dus voor een oppepper! Het is dan ook verstandig maar één kop Matcha thee per dag te drinken.

Matcha groene thee poeder is rijk aan vezels, eiwitten, aminozuren, vitamine A, B, C, E en mineralen. Matcha bevat chlorofyl, een stof die helpt bij het ontgiften van het lichaam. Ook zit er veel epigallotechinen in. Deze stof zorgt ervoor dat je huid sneller herstelt bij schade en verbetert het spijsverteringsstelsel.

Matcha thee

Een simpele kop Matcha thee bereid je door een theelepel Matcha poeder te mengen met water tussen 60 en 70 graden. Officieel vermeng je de Matcha poeder met een bamboeklopper. Klop je Matcha niet langer dan 30 seconden, dan wordt je thee bitter.

Naast een simpel kopje thee is er veel meer mogelijk met Matcha. Hieronder drie van de vele recepten met Matcha poeder.

Matcha Latte

Een Matcha Latte is een goede koffievervanger. De honing haalt het bittere van de Matcha thee af. Ook erg lekker als je er een beetje vanille extract aan toevoegt.

Ingrediënten

Bekijk hier het Matcha Latte recept.

Matcha Smoothie Bowl

Smoothie bowls zijn altijd een feestje. Door er Matcha poeder aan toe te voegen krijg je deze mooie groene variant. Ziet er niet alleen gezond uit, maar is het ook!

Ingrediënten

Bekijk hier het Matcha smoothie bowl recept.

Limoen-Matcha taartjes

Wat een plaatje, deze vegan limoen-Matcha taartjes. Erg leuk om te serveren bij een kop thee, maar ook lekker als dessert.

Ingrediënten

Bekijk hier het Limoen-Matcha taartjes recept.

Ik heb het aantal cups vast omgerekend naar gram. Helaas zijn er online verschillende cijfers te vinden en is het dus altijd schatten. Lees in dit artikel hoe je zelf de cups om kan rekenen naar gram.

Eén ding is zeker, door de groene kleur die het Matcha poeder afgeeft ziet alles er direct super healthy uit! ;)

Kon jij Matcha groene thee poeder al? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze superfood. Heb je nog tips voor lekkere recepten? Laat dan zeker een comment achter!