Mocktail to die for: Virgin Coconut Mojito

Food & Recipes door fitgirlcode

Als ik me ergens zwaar aan irriteer in het leven is het wel dit. Alles wat lekker is, is potverdorie ongezond. Lekker bakkie chips in 't zonnetje? Nee hoor. Chocolaatje bij je thee? Not so wise. Sausje over je pasta? MOET JE DAT NU WEL DOEN? En bovenal, dat ene lekkere biertje na je vermoeiende werkweek. Die frisse cocktail op het strand. Die paar onschuldige wijntjes met de meiden. Why oh why moet alcohol tot de lijst der verdoemenis behoren? Gelukkig kunnen we onszelf aardig goed voor de gek houden als 't op een plezant drankje aankomt. En wel in de vorm van een mocktail! Een alcohol vrije cocktail voor de dummies onder ons. En vandaag share ik het recept voor de holy grail onder de healthy mocktails: the Virgin Coconut Mojito! 

Ingrediënten voor 1 Virgin Coconut Mojito

 • genoeg crushed ice om je glas te vullen (8-10 ijsblokjes)
 • 1/2 limoen
 • 5 takjes verse munt (waarvan 1 voor de garnering)
 • 1 theelepel rietsuiker (eventueel te vervangen door kokosbloemsuiker/agave siroop)
 • 80 ml kokosnootwater (innocent heeft een 100% pure kokos variant, zonder toevoegingen!)
 • 80 ml bruisend water
 • eventueel een ongezond scheutje lime juice cordial (Rose's lime juice is érg lekker, maar wel berezoet)
 • een kek rietje & stampertje

Bereidingswijze

 1. Snij de limoen in vier partjes, en slinger er drie in je glas. Voeg hier de suiker en muntblaadjes van 4 takjes aan toe. Gebruik een vijzel om deze ingrediënten te pletten (bruisen op z'n cocktails).
 2. Vul hetzelfde glas tot aan de rand met crushed ice.
 3. Voeg hier vervolgens het (innocent) kokosnoot- en bruisende water aan toe. Top het glas eventueel af met een scheutje lime juice cordial.
 4. Gebruik een lange lepel om de ingrediënten in je glas je husselen (hou je hand plat op het glas tijdens deze handeling, anders vliegt je halve mojito door de keuken).
 5. Zet een rietje en stampertje in het drankje. Snij het laatste partje limoen horizontaal in, en plaats deze op 't randje van het glas. Finish je creatie met een kunstzinnig geplaatst munttopje, en tádá... Virgin Coconut Mojito!!!

p.s. als je nu helemaal los wilt gaan kun je ook nog een heel klein beetje honing aan de rand van het glas smeren, waar kokosnoot schaafsel dan vervolgens heel koddig aan blijft hangen. CUTE!!!!

Waar wacht je nog op?! Sla een kilo munt in! Nodig al je maten uit! Zoek een willekeurig dakterras! En sippen maar! Enjoy. Heb je zelf trouwens nog awesome mocktail recepten? Sharing is caring...