Nike Free RN Flyknits: balance baby!

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Het is tijd voor the final test. Het uur van de waarheid. La moment suprême. Oftewel, de derde review van de Nike Free RN Flyknits! Je zag de schoenen al ploeteren op diverse parcours, en bij verschillende trainingen. Vandaag ga ik een heel ander aspect van de schoen aan de tand voelen… Balans! Of nou ja, een combinatie van mijn eigen (twijfelachtige) motoriek en de schade beperkende eigenschappen van de stappers. Leggo!

Stel, je koop zo’n paar fijne Flyknits. Wat krijg je daarvoor terug? Freedom! De vrijheid om te bewegen welteverstaan. De Nike Free RN Flyknits zijn namelijk de crème de la crème als het aankomt op dynamische, lichtgewicht hardloopschoenen. De zool, waar de ‘auxentic geometry’ techniek op is toegepast, beweegt zowel in de breedte als in de lengte mee met je voet wanneer je jezelf afzet tegen de grond. Wist je dat deze druk je voet twee maten doet toenemen in de breedte, en één maat in de lengte? Belangrijk om een flexibele schoen te dragen dus!

Ook plezant. De Flyknit upper is super zacht en loose, en heeft de pasvorm van een sok! Zo loop jij heerlijk comfortabel je route uit, zonder last te hebben van zo’n grote harde schoen. Bieden de stappers wel steun dan? Jazeker. De Flywire kabels die door de upper gewoven zijn houden de boel bij elkaar en zijn handig afstelbaar. Zo krijg jij easy-peasy je gewenste portie support.

nike free rn flyknits

Stevig voetbed

Ik vind het zelf altijd erg belangrijk dat sportschoenen, ondanks dat ze flexibel en lichtgewicht zijn, wél een flinke dosis steun bieden. Want zonder steun kom ik, met een tekort aan een goed gevoel voor evenwicht, nergens. De Nike Free RN Flyknits hebben een heerlijk zachte zool, waar je stevig mee op je plek blijft staan. En dat wordt zeker gewaardeerd! Tijdens mijn training heb ik ditmaal dan ook een aantal sets lunges, pistols squats, en andere oefeningen meegenomen, waarbij balans een vitaal aspect is. En dan is een schoen die hierbij helpt erg fijn!

Je merkt meteen de Flyknits zo gevormd zijn, dat je voet stabiel en ferm op de grond blijft staan. Geen gewiebel door harde, lompe zolen. Wel is de schoen écht ontworpen om op hard te lopen, het zijn geen sportschoenen pur sang dus. Je haalt het meeste uit het ontwerp als je jezelf waagt aan een sportieve run, in plaats van een sessie in de sportschool. Maar desalniettemin, de Nikes gaven mij zeker een gevoel van stabiliteit en balans!

nike free rn flyknits

Denk je nu, tja, leuk en aardig, maar ik wil die patta’s toch eerst een keertje uitproberen… Dat kan! Nike + members krijgen de mogelijkheid om de schoenen 30 dagen te testen, en terug te sturen na gebruik (of ze nu vies zijn of niet). En dan kan jij mooi de NRC Nike Free RN Flyknit Trial Track proberen. Deze audio ervaring tilt jou hardloopsessie naar een hoger niveau! Try it out!

Dus. Op zoek naar kanjers van een hardloopschoenen? Dan zijn de Nike Free RN Flyknits iets voor jou! Haal ze snel in huis, en let’s run!