Nike Free RN Flyknits: into the woods

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Hoezee, jippie-ajee! Het is tijd voor de grote Nike test: deel twee (ik ben in een rijmende bui). Vorige week mocht ik de Free RN Flyknits voor het eerst onder binden, en ervoer ik zelf de kracht die je uit een goed paar hardloopschoenen kunt putten. Toch is volgens Nike flexibiliteit de nummer één eigenschap van de stappers. Testing time! Ik stapte vol goede moed richting de bosjes, om de roze pareltjes aan een onregelmatig parcours te onderwerpen! Hoe ze het ervan af brachten? Lees ’t zelf!

A lá, wat is er nu eigenlijk zo speciaal aan de Nike Free RN Flyknits? Best wel veel dus. Het komt neer op de Nike Free Technology! Deze techniek draait om het bewegingsproces van je voet. Zo vindt Nike dat een sportschoen deze natuurlijke dynamiek niet zou moeten belemmeren, maar juist moet bevorderen! De auxentic geometry techniek is dé tool die het merk gebruikt om dit effect te bereiken. Dankzij de knappe koppen achter de methode is de zool uber-flexibel, waardoor de schoen zich aanpast aan de beweging van je voet. Zo stretcht de zool zowel in de breedte als in de lengte (en dat is dus best wel speciaal).

nike free rn flyknits

The bush bush is calling

Nu heb ik de schoenen al aangehad tijdens mijn standaard intervaltraining. En wat bleek? Juist omdat de schoen héél erg licht is, maar wel van stevige Flywire kabels is voorzien (wat de boel bij elkaar houdt), kun je enorm veel kracht zetten. Normaal word je nogal eens belemmerd door té aanwezig schoeisel (als in, té zwaar, té groot, en té hard), maar deze Nikes zijn barely there. En dat is heel erg fijn!

Natuurlijk is de ene ondergrond de andere niet. Daarom was ik toch wel erg benieuwd wat er van de Free RN Flyknits terecht zou komen op een niet zo solid underground. De challenge? Het bos! Inclusief fijne zachte en ongelijke paden (ha-ha). Perfect voor test nummer twee…

Voor aanvang van mijn run was ik vooral een tikkeltje spastisch over het verzwikken van mijn enkels. De schoen heeft namelijk een hele zachte en flexibele upper (vergelijkbaar met een sok), en aangezien het parcours hobbel-de-bobbel én zacht is zag ik niet voor me hoe zo’n schoen mijn voeten op hun plek zouden houden. Nou, no problemo dus! Dankzij de strakgetrokken Flywire kabels, en de nauw-aansluitende pasvorm van de schoen bleven mijn stappers keurig netjes op hun plek. Fijn! Ondanks dat de Flyknits redelijk strak zaten, kon ik heerlijk vrij bewegen omdat het materiaal mega flexibel is. Ook veerde de zool lekker mee, waardoor ik genoeg demping had om last van de onregelmatige grond te voorkomen! Nice! En bij een bergafwaarts stuk van je hardlooproute heb je trouwens helemaal geen last van pijnlijke tenen, omdat deze tegen zacht materiaal aan leunen. Yas.

nike free rn flyknits

Lijken deze Nikes je nu wel wat, maar zou je ze wel graag eerst even willen testen? Dat kan! Nike+ Members mogen de schoenen binnen 30 dagen retourneren, zelfs als ze onder de modder zitten! Krijg jij gelijk de kans om de NRC Nike Free RN Flyknit Trial Track te testen... Laat jezelf door deze audio-ervaring begeleiden tijdens je rondje hardlopen, en haal alles uit de stappers!

Zijn de Free RN Flyknits geslaagd voor test nummer twee? Met vlag en wimpel! Volgende keer is het alweer tijd voor de laatste review… En laat ik alvast verklappen: it’s all about balance!