Latijns-Amerikaans happen bij Supermercado

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Het Fitgirlcode hoofdkwartier bevindt zich op een van de chillste locaties die Rotterdam rijk is. Met de Witte de With (voor 010-dummies: hét food-drink-shop walhalla van de stad) om de hoek rollen we moeiteloos binnen 1 minuut naar de fijnste hotspots als het op wijntjes, cocktails, hapjes, en hoogstaande frituur aankomt. In geval van een nieuwe tent zijn wij er dan dus ook als de kippen bij! Een laat ik nu toevallig de lucky lady zijn die spiksplinternieuwe Latijns-Amerikaanse topper Supermercado aan de test mocht onderwerpen. Be warned, hier krijg je pittige honger van.

De Witte de With staat bekend om z’n totaalpakket aan barren, cafe’s, restaurants, uitgaansgelegenheden, shoarma tenten, and so on. Waag je rond 4 uur aan een onschuldig middag-wijntje, en wees tot diep in de nacht zoet met een volledige maaltijd, meerdere biertjes, een cocktailtje of drie, en het onmisbare broodje donër. Stappen doen we bij de de Witte Aap, NRC, en voorheen dus bij Blender. Maar Blender is niet meer! Zoals een heuse ondernemer betaamt is verandering the key to success, en werd de zaak compleet verbouwd en omgedoopt tot Supermercado. En daar is het dus goed vertoeven, al zeg ik het zelf.

Supermercado

Supermercado

Ola Supermercado

Ik luister naar Nomzamo’s kort maar krachtige praatje over het nieuwe concept, en realiseer me dat Supermercado eigenlijk precies is zoals hij. Relaxed, geen poespas, maar wél een flink hart voor de zaak. Supermercado is geen typische Latijns-Amerikaanse resto. Ze doen hun eigen ding. En serveren Latijns-Amerikaanse gerechten. De kaart biedt voor ieder wat wils, maar is toch vooral érg chill als je (zoals ik) verknocht bent aan een goed stuk carne. Picanja Uruguay, Ribs Argentina, zo hoppakee van de houtskoolgrill op je bord. Over je hart ophalen gesproken…

Ook voor de niet-vleesliefhebber of Fit Girl is er plenty of choice. Ga voor de vega torta (burger), de salmon (zalm) met Peru-stijl asperges, de lenteja taco met rode linzen, of de ensalada (salade) Supermercado met quinoa en granaatappel. Match je hoofdgerecht met de crunchy zoete aardappel-frietjes, of geroosterde maïs met feta & crème fraîche.

Supermercado

Supermercado

Supermercado

Oh lord, do I love food

Ik neem plaats op het terras met vriendin & mede food-liefhebber Rivka en sip tevreden aan mijn cocktail. Het is lekker mensen kijken, zo op het hoekje van de WDW en de Schiedamse Vest. Er hangt een chill sfeertje, er wordt gelachen, en ik heb honger. We beginnen met een flinke dosis nachos met, uiteraard, guacamole en een chorizobonen dip, gevolgd door de empanadas carne, smaakvolle pasteitjes met rundvlees. Simpel, maar smaakvol. De keuze aan hoofdgerechten is enorm, dus besluiten we de Pincanja Uruguay con Chimichurri (staartstuk van het rund met Argentijnse kruidenmarinade) en de Cedo taco’s (met pulled pork) te delen. Daarnaast gaan we voor de zoete aardappel patatjes. Goede keus? Jazeker! Het vlees is heerlijk mals (én in grote porties aanwezig, yes), en de taco’s zijn kleine smaakbommetjes! Het is aan te raden om een bijgerecht te bestellen, omdat je niet zozeer een volledige maaltijd, maar eerder losse gerechtjes krijgt! Plus, die patatjes zijn té lekker om te skippen.

Supermercado

Supermercado

Als dessert kiezen we een tweede cocktail. Maar bij mijn volgende bezoekje ga ik so-wie-so voor de churros met karameldip. Want ja, churros. Karameldip. You do the math.

Fijne bijkomstigheid, het is betaalbaar! Een voorgerecht scoor je al voor een euro’tje of 5, een hoofdgerecht voor zo’n 15 piek. En dat is voor studenten zonder centen (ik behoor tot deze categorie) een fijne uitkomst. Mits ik mezelf inhoud en niet tot in de late uurtjes aan drankjes nip in de aangrenzende club Trash (geopend donderdag t/m zaterdag). Ach, viva la vida zeggen we maar!

Zit jij ondertussen kwijlend achter je beeldscherm? Dan is het tijd om de proef op de som te nemen, en je knorrende maag te stillen bij Supermercado! Zeven dagen per week geopend: zondag t/m donderdag 15:00 - 01:00, vrijdag & zaterdag 15:00 - 02:00. Buen apetito!