5 vegan hotspots in Amsterdam

Hotspots & Reviews door Chloe

Als vegan kan het soms best een uitdaging zijn om een goed restaurant te vinden waar je plantaardig kunt eten. Gelukkig zijn er wel steeds meer vegan restaurants in ons land te vinden. En in een stad als Amsterdam is er al helemaal keus genoeg. De leukste vegan hotspots vind je hier.

Inhoudsopgave

Vegan sushi bar

Vegan sushi? Ja dat lees je goed. Tegenwoordig is voor ieder gerecht wel een plantaardige variant te vinden en dus ook voor sushi. Dit restaurant is heerlijk tropisch ingericht en de sfeer is er fantastisch. Plantaardige zalm, truffelmayonaise en gyooza’s: ze hebben het allemaal. Met een uitgebreide kaart vol sushi rolls kan je je geluk niet op.

Adres: Kinkerstraat 83, Amsterdam

The avocado show

De Avocado Show is één van de meest bekende vegan hotspots in Amsterdam. Alles hier is Instagram waardig. Het eten ziet er geweldig uit en is ook nog eens hartstikke lekker. Van poké bowls tot smoothie bowls: they’ve got it all.

Adres: Keizersgracht 449

Mr & Mrs Watson

Als er iets is wat je mist als vegan dan is het wel kaas. Nou, dat hoeft gelukkig niet meer. Bij Mr & Mrs Watson kan je ook als vegan namelijk gewoon genieten van een heerlijk kaasplankje. Kom maar door met die brie!

Adres: Linnaeuskade 3H

Kebabi

Dit restaurant is van dezelfde eigenaren als de Vegan Junkfood Bar. Het voordeel hier is dat het een stuk minder druk is en het eten natuurlijk net zo lekker. En een gezellige avond heb je hier gegarandeerd, aangezien ze ook een pingpongtafel hebben staan. 

Adres: Overtoom 428HS

Buurman & Buurman

Dit gezellige restaurant moet je zeker een keer bezoeken. En is jouw guilty pleasure een pizza shoarma? Dan kan je hier gewoon een plantaardige variant bestellen. Daarnaast hebben ze nog vele andere plantaardige pizza’s die je zeker een keer geproefd wilt hebben.

Adres: Mercatorstraat 171