Hoe vind je de balans terug tussen ‘het drukke leven’ en jezelf? Wij maakten kennis met ‘Vertellis Chapters’

Mind & Wellness door sophie-koopmans

We zijn dag in dag uit bezig met van alles. Boodschappen doen, werken, sociale contacten onderhouden, sporten en nog veel meer. Je vraagt je af waar er nog ruimte overblijft voor jezelf. Wanneer is de laatste keer geweest dat je écht even stilstond en keek hoe jij in het leven staat? Wij vulden een aantal dagen het dankbaarheidsdagboek van ‘Vertellis Chapters’ in. Lees hier onze ervaring met ‘Vertellis Chapters’.

Wat is het?

Vertellis Chapters is een combinatie tussen een dagboek, notitieboek en inspiratieboek. Je leert dankbaar te zijn voor de kleine dingen, zelfreflecteren en te focussen op jouw persoonlijke ontwikkeling. Het boekje kan bijvoorbeeld in de ochtend gebruikt worden om de dag positief te beginnen. Of juist in de avond om de dag af te sluiten en door te nemen. Door te schrijven ervaar je minder stress en vind je de balans tussen ‘het drukke leven’ en jezelf weer terug. Het helpt om bewuster en zelfverzekerder te worden. Daarbij zal je merken dat je minder vaak denkt: ‘Waar is de tijd gebleven?’. Je kunt het boekje bestellen bij vertellis.nl.

Hoe werkt het?

Het dagboek bevat verschillende opdrachten, quotes en inspirerende verhalen. Dit helpt jou om antwoord te geven op de vragen en meer inzicht te geven in jezelf. Het boek is opgebouwd in ‘Chapters’ met verschillende thema’s. Op deze manier bouw je geleidelijk op naar vragen die jou helpen om een betere mindset te creëren. De volgende vragen blijven terugkeren: Waar ben je dankbaar voor?, Wat gaat er goed?, Wat kan er beter?, geef een cijfer aan de dag en er is ruimte om over je dag te vertellen.

Naast de standaardvragen is er een quote aanwezig dat motiveert en een wisselende vraag die helpt om te reflecteren. Vaak vinden we het moeilijk om echt een boekje bij te houden. Daarom bevatten de pagina’s van ‘Vertellis Chapters’ geen datum en nummering. Op deze manier ben je vrij in wanneer je het invult.

Onze ervaring

Op het gebied van mindfulness heb ik al veel geprobeerd: zelf een boekje bijhouden, een app of een schriftje naast mijn bed. Maar ‘Vertellis Chapters’ dat was iets nieuws. Zelf ben ik niet zo goed in het bijhouden en volhouden van een boekje. Dat is ook waar het vaak misging. Daarom vond ik het erg fijn dat je aan dit boekje niet dagelijks vastzat en zelf de controle had over wanneer ik het ging invullen.

De eerste dag was best lastig, omdat je echt even op een andere manier moet gaan denken. Maar na het invullen van de eerste pagina, voelde het eigenlijk heel fijn om terug te kijken op mijn dag (ik heb er dus voor gekozen om het boekje in de avond in te vullen).

De dagen daarna merkte ik dat ik het af en toe even vergat, omdat het nog echt een gewoonte moest worden. Na een drukke dag merkte ik dat ik behoefte begon te krijgen om even mijn gedachtes kwijt te kunnen. Even een ‘braindump’ momentje zodat ik rustig kon slapen. Doordat de vragen subtiel afwisselden, voelde het niet als een herhaling en werd je iedere keer op een andere manier geprikkeld.

Hetgeen dat ik het meest prettig vond is de subtiele begeleiding die je krijgt. Normaal gesproken moet je maar gewoon wat opschrijven en daardoor weet je niet waar je moet beginnen. Ik haak vaak af als ik niet goed weet wat ik moet doen, of ik het goed doe en als ik niet weet wanneer ik resultaat ga zien. De ‘Chapters’ hielpen hier goed bij. Als je verder bladert zie je namelijk dat er meer diepgang te zien is.

Conclusie

Vertellis Chapters is zeker een toevoeging voor de persoonlijke ontwikkeling. Het boekje geeft je veel vrijheid en nog het allerbelangrijkste: begeleiding. Sta eens wat vaker stil is dan ook de boodschap vanuit FitGirlCode. Wij zijn in ieder geval enthousiast over ‘Vertellis Chapters’! Ik weet nog niet goed of ik het dagelijks ga blijven invullen, maar ik denk dat ik het er zeker wat vaker bij ga pakken. En wie weet vul ik hem over een paar maanden wel iedere dag in!

Ben jij ook op zoek naar meer zelfreflectie, dankbaarheid en geluk in het leven? Bestel dan jouw ‘Vertellis Chapters’ dankbaarheidsdagboek en laat ons weten wat jouw ervaringen zijn! Bestel het boekje via vertellis.nl