RECEPT: zo maak je een gezonde chocoladetaart
Als er iets is waar we geen genoeg van kunnen krijgen dan is het wel chocola. Een chocoladetaart eten we dan ook met gemak weg en het liefst willen we daarna nog een stukje. Helaas is het niet de meest gezonde snack. Maar met dit recept voor een gezonde chocoladetaart kan je iedere dag wel een stukje nemen.
Gezonde chocoladetaart
Deze healthy chocoladetaart is een feestje voor iedere fitgirl. Je kan er namelijk geen genoeg van krijgen en daarbij is hij ook nog eens net zo lekker als een gewone chocoladetaart.
Wat heb je nodig?
- 120 gram pure chocolade
- 100 gram volkoren speltmeel
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram fijngemalen hazelnoten
- 100 milliliter 0% vet yoghurt
- 85 gram kokosolie
- 2 eieren
- 4 eetlepels kokosbloemsuiker
- 1 eetlepel Gula Java cacao
- Frambozen
Zo maak je de healthy chocoladetaart
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Pak een steelpannetje en smelt 70 gram pure chocolade met 170 milliliter water.
- Pak nu een kom en mix hier de kokosolie en 3 eetlepels kokosbloemsuiker. Doe hierna één voor één de eieren erbij tot deze goed gemixt zijn.
- Voeg nu het volkoren speltmeel, amandelmeel, Gula Java cacao, noen en het chocolademengsel er doorheen.
- Pak een springvorm van zo’n 18-22 centimeter en giet het beslag erin.
- Bak de taart nu voor 60 minuten in de oven en laat hierna afkoelen.
- Verwarm de overige 50 gram van de chocola in een steelpan en roer hier de yoghurt en 1 eetlepel kokosbloemsuiker doorheen. Zorg dat je een glad en smeerbaar mengsel overhoudt. Hiermee bestrijk je nu de bovenkant en de zijkant van de chocoladetaart.
- Laat de taart opstijven in de koelkast en garneer hierna met vers fruit.
Enjoy!